Încep lucrările la trei drumuri comunale ce leagă Bărbătești de Stoienești, Costești și Pietrari

Primarul comunei Bărbătești, Constantin Banacu ne-a informat că începând cu luna octombrie se vor demara lucrările de construire a dispensarului. Investiția în valoare de peste două milioane de lei va fi finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Tot odată, tot prin finanțarea PNDL II, Bărbătești va beneficia de suma de 62 miliarde lei vechi, pentru reabilitarea și modernizarea a 6,4 kilometrii de drumuri comunale. Aici este vorba de asfaltarea a trei drumuri comunale importante, care fac legătura între Bărbătești și comunele Stoienești, Costești și Pietrari. Totodată, proiectul include asfaltarea ulițelor adiacente acestor drumuri.

Tot de la primarul Constantin Banacu am aflat că podul din beton armat situat pe DJ 646 E, care face legătura între satele Bodeşti și Bărbăteşti, peste pârâul Otăsău, a fost refăcut din bani Consiliului Județean și cu ajutorul RAJDP-ului. Vă reamintim, că podul menționat mai sus a fost afectat în urma inundațiilor ce au avut loc în această vară, iar atunci președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu i-a promis primarului Banacu că va reface podul, indiferent ca va primii bani pe calamități, sau va folosi bugetul județelului.

Tot pe ruta DJ 646E Bodești-Bărbătești, în urma ploilor din acestă vară, o porțiune de 51 de metri a fost afectată de alunăcările de teren, făcând drumul aproape impracticabil. Primarul Banacu ne-a declarat că deși a făcut toate demersurile necesare pentru a primii finanțare din partea statului pe situații de urgență și calamități, Primăria Bărbătești nu a primit niciun ban, iar porțiunea respectivă trebuie reabilitată de urgență.

25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *