DJ 703G, drumul ce va lega autostrada București-Sibiu de Valea Oltului, intră în modernizare

Primarul comunei Berislăvești, Ion Buşagă a anunţat că, în perioada următoare, vor începe lucrările de asfaltare a DJ 703G Jiblea – Sălătrucel – Berislăvești – Robaia – limita jud. Argeș.

DJ 703G va fi asfaltat prin proiectul de finanţare din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regional, câștigat de Consiliul Judeţean Vâlcea.

Drumului judeţean 703G, are o lungime toatlă de 12,65 kilometri, de la Jiblea Veche și până la limită cu judeţul Argeş (traversând comunele Sălătrucel şi Berislăveşti), ca apoi să continue până în localitatea argeșeană Şuici, zonă pe unde este prevăzut să treacă autostradă A1 Piteşti – Sibiu.

Modernizarea DJ 703G ar putea avea un impact masiv asupra turismului din zonă. Mulți din cei care vor dori să iasă de pe autostradă să să meargă pe Valea Oltului o vor putea face cu ajutorul acestui drum, astfel ocolind aglomerația de la intrarea în municipiul Râmnicu Vâlcea. Mai mult, o dată cu modernizarea acestu drum, mai mulți turiști vor putea avea acces mai rapid către Varful Cozia”, a declarat primarul Ion Buşagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *