Primarul comunei Galicea Ion Năfliu se poate lăuda pentru că are cu ce

În acest moment, comuna Galicea este un șantier deschis. Nu mai puțin de șase proiecte  finanțate prin fonduri guvernamentale PNDL 2 sunt în plină desfășurare, sau în curs de demarare.

Proiectele obținute de primarul Ion Năfliu și finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt ”reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii I-IV” a cărui valoare se ridică la 274.813 lei; ”reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului uman și a centrului de permanență”, în valoare de 444.452 lei; ”reabilitarea, modernizarea și dotare Școala I-VIII (487.981 lei); realizarea racorduri la rețeaua de canalizare menajeră în comuna Galicea (1.957.696 lei), realizarea unui pod din beton armat 4*21m peste râul Topolog, punct ”Drumul Morii” și punte pietonală Strada Teianca (3.795.339,89 lei) și înființarea sistemului centralizat de canalizare menajeră în satele Cremenari și Brătia din Deal (9.943.034 lei).

Chiar dacă pentru proiectul de extindere a rețelei de apă nu a putut să prindă fonduri guvernamentale, proiectul a fost prins în masterplanul județului și astfel locuitorii din satele Bratia Vale, Cocoru, Dealul Galicei, Teiu și Valea Râului vor beneficia de apă curentă prin lucrăriile executate de APAVIL și ADI APA. Este vorba despre alimenatrea cu apă și o rețea de canalizare de peste 25 de kilometri. Sistemul de apă va fi extins pe 6,3 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *