La mulți ani, cu sănătate și bucurii, Mariana Tîrcă!…

A însemnat și înseamnă ceva pentru sportul românesc. Deţine şi acum recordul all-time de jocuri şi goluri marcate la prima reprezentativă: 335 de selecții şi 2043 de goluri marcate! Are o Liga Campionilor câștigată pe când era la Podravka.

Este dublă finalistă a Ligii Campionilor, în 1986 cu Ştiinţa Bacău şi în 1995 cu Podravka Koprivnica. Are în palamares 14 titluri de campioană (3 cu Ştiinţa Bacău, 5 cu Chimistul Rm. Vîlcea Oltchim şi 6 cu Podravka Koprivnica). De 8 ori cîştigătoare a Cupei României, de 6 ori câştigătoare a Cupei Croaţiei cu Podravka Koprivnica. Ca antrenoare,  are în palmares două titluri la senioare cu Oltchim şi Rulmentul, dar şi Cupa Challange (Rulmentul). Tot ca antrenoare la Rulmentul a jucat, în 2008, finala Cupei Cupelor, pierdută în faţa celor de la Larvik. E o persoană agreabilă, o fire sociabilă, un caracter deosebit și un mare om de sport.

Se pot spune despre domnia-sa numai lucruri la superlativ.

Cât a fost la Vâlcea a condus și destinele sportului local, fiind director DJST.

Am întâlnit/o vara aceasta, la turneul amical organizat de echipa de handbal SCM Rm. Vâlcea. Venise cu echipa din Brașov, acolo unde e, acum, director tehnic.

Fiica domniei-sale, Sorina, are ceva din ceea ce a însemnat dânsa în handbal. Cu siguranță că și/ar dori ca fata s/o întreacă în privința performanțelor în handbal. Va fi greu, însă, dar are cu ce se mândri.

De curând și-a serbat ziua de naștere. Vâlcea nu trebuie s-o uite, pentru că e un simbol. A fost, las vremea aceea, un Messi al handbalului mondial. Rămâne o persoană care nu etapeayă, cu o modestie incredibilă, față e performanțele e care le/a avut.

La mulți ani și numai bucurii, Mariana Tîrcă! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *