Editorial Ionel Gerea: „Robert Tufişi, valoare, modestie, mare performanţă…!

Totdeauna mi-a făcut plăcere să vorbesc despre el. La superlativ…pentru că a fost şi rămâne un superjucător, un supercaracter.

Am crescut împreună cu el. Mă mândesc de faptul că, din punctul meu de vedere, îmi e prieten. Are un CV senzaţional, pe măsura valorii sale fotbalistice.

Robert Tufişi e o bornă importantă în fotbalul romnânesc. Pe vremea când apăra, „Pantera” a făcut-o la superlativ, profesionist, oriunde a fost. Şi a fost la echipe de top, la vremea respectivă, în fotbalul românesc. Şi nu a „frecat” banca, aşa cum se spune. FC Argeş, Farul, CSM Reşiţa, UTA, ce echipe erau şi ce tradiţie în fotbal au!

Modest, cu prea mult bun simţ, Robert evită să vorbească despre performanţele sale fotbalistice. În 1998, la preliminariile Europenelor de tineret, vâlceanul nostru l-a ţinut pe bancă pe unul dintre cei mai valoroşi portari ai României, Lobonţ. la Naţională. Cu Robert titular, Piţurcă s-a calificat atunci la Europeanul ce s-a ţinut la Bucureşti. Apoi (eu ştiu din ce motiv) acestuia i s-a fpcut o nedreptate, astfel că la European a apărat Lobonţ.

L-am văzut şi sâmbătă în poarta Coziei. Tot serios, elegant şi „cu gura” pe colegi, coordonându-i cu precizie. Robert e un exemplu că se poate. Că atunci când îl vezi în poartă nu te interesează vârsta lui în buletin. Că-i aplauzi evoluţiile, cu respect şi admiraţie, şi acum.

Merita să fie chemat. Felicitări Federaţiei de Fotbal care a chemat generaţia aceea la meciul de marţi cu Lihtestain, de pwe „Ilie Oană”, meci care va consfinţi, după 20 de ani, calificarea naţionalei de tineret la un campionat european. iar Robert Tufişi nu putea lipsi dingaleria marilor fotbalişti chemaţi pentru acest eveniment. Ia citiţi aici: Dănciulescu, Contra, Lincar, Trică, Ciocoiu, Miu, Luţu, doar câteva nume de fotbalişti care au fost chemaţi pentru a săprbătorii evenimentul de atunci cu încă o calificare. Iar printre ei, vâlceanul nostru, Robert Tufişi.

Asta înseamnă valoare, modestie şi mare performanţă. Respect, Robert Tufişi! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *