Organizare impecabilă, public la înălţime la revenirea Vâlcii în Europa handbalistică

Sunt 5 ani de pauză. 5 ani în care Vâlcea a lipsit din Europa. Revenirea în elita handbalului feminin european, chiar dacă, deocamdată, în „eşalonul doi”, a fost ceva senzaţional.

Brigada Noastră a fost la înălțime. Publicul vâlcean a fost minunat și a demonstrat, încă, o dată, că, vorba lui nea Petrică, orașul acesta a fost dintotdeauna Capitala handbalului feminin românesc.

A albit în handbal.  E meritul lui faptul că în mare măsură echipa asta s-a format în vară. Sunt jucătoare care au venit la Vâlcea datorită domniei-sale. Au fost jucătoare pe care a mizat și i s-a reproșat că le-a luat fiind accidentate. Sau jucătoare „expirate”.  Portarul naționalei, Dumanska, Marta Lopez, sau Ana Maria Popa (fostă Iuganu) sunt doar câteva exemple.

Aseară l-am văzut cu lacrimi în ochi. Plângea de bucurie. Nu face treaba asta din interes financiar. O face pentru că nu poate sta să vadă cum „moare” handbalul feminin vâlcean. Nea Petrică Berbecaru e omul care a văzuit multe. A construit, împreună cu inginerul Ioan Gavrilescu „imperiul Oltchim”, acea genială echipă. Acum, cu paşi mărunţi, pare a se contura micul Oltchim.

Totdeauna se vorbeşte, şi sunt ridicate în slăvi, după victorii, jucătoarele şi antrenorul. Corect. dar, cred eu, nu trebuie uitaţi şi cei care „trudesc” pe lângă echipă. Cei care se îngrijesc de fiecare dată ca la organizarea unui meci totul să fie ok.

Marian Joiţa, băiatul care parcă nu oboseşte niciodată, cel care munceşte pe acest „ogor” fără a avea pretenţia de a fi „preaslăvit”, Florin Verigeanu, cel care este, în acte, şeful clubului, alături de nea Petrică Berbecaru şi de toţi ceilalţi, au reuşit să facă încă o dată ca din punct de vedere organizatoric, aseară, să se ajungă la un consens: a fost impecabil!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *