Radu Neagu, sau dorinţa de a-ţi pune priceperea în slujba salvării de vieţi omeneşti

Cu puţin  timp în urmă, impresionat de menirea lor, am invitat la o emisiune, la TV Etalon, directorul Crucii Roşii Vâlcea, Ionuţ Cherăscu, împreună cu mai mulţi tineri, voluntari la instituţşia aceasta.

Mi-a atras atenţia, din mai multe puncte de vedere, în primul rând pentru felul cum a motivat decizia sa de a intra în familia voluntarilor Crucii Roşii, un băiat, Radu Neagu.

Mai târziu mi-am dat seama că Radu e un băiat „destupat” la minte. Şi, oarecum , am făcut legătura şi cu faptul că acesta era elev la un liceu care pentru mine înseamnă totul în privinţa şcolii vâlcene, Liceul Energetic, instuţie care m-a făcut om.

Radu şi colegii săi, coordonaţi de un alt tânăr, Ionuţ Cherăscu, au ales să înveţe o meserie nobilă, aceea de a se pune în slujba omului, de a-l ajuta atunci când e la ananghie, pur şi simlu, uneori, de a-i reda o nouă viaţă.

Pentru toate acestea merită tot respectul şi consideraţia noastră.

Pentru a continua să înveţe munca asta de salvare de vieţi omeneşti, Radu a ales Sibiul. Acum e student acolo. Pentru moment Crucea Roşie Vâlcea a pierdut un băiat sufletist, ar, dacă va alege să revină acasă după ce termină studiile, va câştiga un profesionist cu suflet mare, aşa cum trebuie să fie toţi cei care-şi pun priceperea în slujba salvării de vieţi omeneşti. Şi asta e mare lucru.

Prin ceea ce face el şi colegii lui, Radu Neagu ne oferă tot timpul o lecţie de viaţă şi ne face să conştientizăm că nu suntem singuri pe pământ şi că viaţa e una pentru fiecare dintre noi.

Pentru că Radu a plecat la Sibiu (sper, doar pentru studii), eu, am pierdut, pe moment, un partener de dialog onest, tot timpul bine documentat, un băiat care, atunci când vorbeşte de Crucea Roşie ai senzaţia că s-a născut şi e de-o veşnicie acolo. Dar, dacă va reveni la Rm. Vâlcea, Radu Neagu va fi oricând binevenit pentru a sta de vorbă în faţa camerelor de luat vederi. Şi, credeţi-mă, băiatul ăsta e făcut parcă pentru aşa ceva, chiar are multe lucruri de spus!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *