Uşor uşor, la Vâlcea renaşte „micul” Oltchim…

Meciul din Polivalentă cu Galaţiul mi-a reamintit, într-un fel, de marele Oltchim. Uşor uşor apar toate „ingredientele” care să conducă la renaşterea Oltchim-ului cel mic.

Publicul a revenit în Polivalentă. Şi ăsta pare a fi lucrul cel mai important. Apoi, echipa începe să joace dezinvolt, chiar dacă o face la un interval de 48 de ore. Începem să batem la 8, 9 10 sau chiar 12 goluri diferenţă.

Există un plan bine pus la punct, o strategie de joc în echipă, nu sunt individualităţi care vor să marcheze în detrimentul echipei, se pare că aici funcţionează dictonul „toate pentru una şi una pentru toate”.

Profesorul Pera a făcut minuni frumoase la echipă. I-a obligat, într-un fel, moral, pe vâlceni să regăsească Polivalenta.

Păi, când baţi arogantele astea de la CSM Bucureşti de două ori, şi la ele acolo(?!), când câştigi de o manieră mai mult decât categorică un meci (tur, e adevărat) cu o echipă care sezonul trecut a fost la un pas să dispute finala EHF, când fetele găsesc timp să mai facă şi câteva aeriene, când galeria şi-a regăsit cântecele mobilizatoare (şi cântă pe toată durata meciulu), cum să nu vrei să fi acolo, în Polivalentă?!

„Dopul” ăsta de jucătoare, Glibko, pe care mulţi nu dădeau doi bani, a fost doi ani la rând golghetarul României. Când bate de podea, ucraineanca pluteşte în are. Poate fata ar trebui naturalizată…apoi Popa – Iuganu, Vasileuskaza, Raluca Băcăoanu, Alicia Fraga, puştoaica Diana Ciucă, portarul naţionalei, Dumanska, vâlceanca noastră (din Creţeni), Cristina Florica, şi toate celelalte, demonstrează că se poate.

Fără „fumuri”, fără buget de 4 milioane jumate, fără, fără…

Cu nea Petrică Berbecaru, cu Marian Joiţa şi, desigur, cu Florin Verigeanu şi Mircia Gutău lângă ele, fetele noastre pot detona bomba chiar din acest sezon. Au şanse să câştige campionatul, asta dacă nu apar „clinciuri” din partea celor care nu văd cu ochi buni revenirea Vâlcii în prim – planul handbalului. Şi, sunt mulţi din ăştia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *