Crucea Roşie Vâlcea ajută copii să înveţe lucruri noi despre igienă

Directorul Crucii Roşii Vâlcea, Ion Cherăscu spune că instituţia pe care o conduce derulează, în această perioadă, două proiecte importante. Primul, urmăreşte ca patru şcoli din judeţ să primească boilere electrice de 50 de litri. A primit deja un astfel de boiler Şcoala specială Bistriţa. Vor mai primi liceele din Berbeşti şi Lădeşti, dar şi şcoala din Armăşeşti (Cernişoara). Programul se numeşte „Confort Challenge”şi este susţinut financiar de Ariston Thermo România.

Cel de-al doilea proiect este numit „Colgate”, şi urmăreşte acordarea de sfaturi privind îngrijirea orală pentru mai mulţi copii din judeţ. Programul este implementat de Crucea Roşie Vâlcea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Vâlcea, şi presupune ca la finalul orelor de curs, copii care învaţă în 79 de şcoli primare din mediul rural şi 11 şcoli din Rm Vâlcea, Berbeşti, Drăgăşani, Ocnele Mari şi Băbeni să primească şi câte o periuţă alături de o pastă de dinţi şi câte un pliant cu sfaturi pentru părinţi. În plus, fiecare şcoală inclusă în acest proiect primeşte produse Protex pentru igiena mâinilor.

 

Cel mai mare proiect al Filialei de Cruce Rosie Valcea va cuprinde TOATE scolile din mediul rural si alte cateva din urban: un total de 9111 elevi beneficiari, din ciclul primar.

PROGRAMUL ȘCOLAR COLGATE BRIGHT SMILES, BRIGHT FUTURES este integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™.
Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară. Anul trecut, aproximativ 200 000 de copii din 33 de județe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Roșii și de cadre didactice.

În cadrul lecțiilor ținute în școlile din județe, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși. Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.
După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv. Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.
La finalul lecțiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Fiecare școala participantă în program primește produse Protex pentru igiena mâinilor.
Filila Valcea, împreună cu cel mai aproape partener – Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, a cuprins in proiect toate cele 79 scoli primare din mediul rural si alte 11 scoli din mediul urban din localităţile: Rm.Valcea, Berbeşti, Drăgăşani, Ocnele Mari, Băbeni, proiectul urmând a demara în noiembrie si a se finaliza în 3 luni.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *