La finalul turului, între prima clasată şi ultima, în Superligă, sunt 27 de puncte!

În prima parte a sezonului regulat (iată, s-a jucat deja şi prima etapă a returului) am reuşit să văd la lucru toate echipele implicate în Superligă. Mai mult, desigur, pe cele din oraş (Minerul Costeşti, echipă ce-şijoacă meciurile de acasă pe superbul stadion Hidro, Chimia lui Marian Joiţa sau DCM) şi, implicit, adversarele lor.

De departe, având un antrenor adevărat, în persoana lui Gabi Mangalagiu, Viitorul Dăeşti pare a fi un fel de Flacăra de anul trecut. Sunt deja 5 puncte între dăeşteni şi „ortacii” lui Tony Peştereanu, dar etapa viitoare, dacă cei din Dăeşti cîştigă acasă isputa cu gruparea antrenată de Răzvan Milosteanu se vor pune 8 puncte între cele două formaţii, iar celor de pe 2 le va fi greu să-i ajungă pe dăeşteni.

În rest, dacă e să vedem şi partea plină a paharului, de la lofulo 3 în jos, Superliga e echilibrată. Aşa că fiecare echipă poate bate pe fiecare, aşa cum orice echipă poate pierde oriunde.

Dovadă: dacă în urmă cu câteva etape, la meciul de pe terenul CSS, cu DCM, Unirea Tomşani a terminat meciul mai repede (nu avea 11 jucători ca să poată rămâne în teren 90 de minute), după victoria la scor de handbal (11-6) cu echipa din Băbeni, s-a „cocoţat” acum pe 3.

Surpriza neplăcută e, desigur, gruparea din Băbeni, care a preluat „lanterna roşie” a seriei. Nu e de speriat, însă, lucrurile se mai pot remedia, pentru că între băbenari (locul 12) şi echipele de pe locurile 8-9 (Olteţul Alunu şi DCM)sunt doar 3 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *