Cătălin Avan sau omul care nu acceptă jumătăţile de măsură…

Chiar aşa, nu acceptă jumătătile de măsură…

O discuţie cu primarul de la Păuşeşti Otăsău e relaxantă. Şi tu, ca moderator, te simţi relaxat când vezi că interlocutorul tău răspunde la toate întrebările cu zâmbetul pe buze.

Mi-am permis, oarecum, să fac o paralelă între doi oameni de sport colerici, vulcanici, chiar, în timpul meciurilor. Mi-a trecut prin cap faptul că edilul de la Păuşeşti Otăsău e un fel de Gheorghe Tadici în fotbal, pe durata unui meci. Dar omul, primarul Cătălin Avan e „pâinea lui Dumnezeu”.

Vrea corectitudine. Şi asta e bine. atâta timp cât plăteşte să i se facă un serviciu, vrea ca acest serviciu să fie făcut corect. Că mai greşim, numai cine nu munceşte nu greşeşte, asta-i clar! Dar, trebuie ca greşeala să nu fie făcută voit (şi, din punctul ăsta de vedere Cătălin Avan e „vulpoi bătrân” şi simte imediat”) şi nu repetat. Mă refer aici la calitatea arbitrajului de care beneficiază echipa susţinută financiar de primăria pe care o conduce.

Cătălin Avan are şi tăria să recunoască atunci când e arbitrat corect, dar echipa sa „se bate singură”. Ca să vedeţi că nu e Gică Contra!

Şi mai e un lucru: dezinvolt, destins şi foarte bine documentat, într-o emisiune, Cătălin Avan te „plimbă”, cu exemple concrete, de la „Ana la Caiafa” fără să-ţi dai seama că anticipează întrebarea pe care urmează să i-o adresezi şi deja răspunde la ea. Şi chiar în detaliu.

Aş vrea să am cât mai mulţi invitaţi de talia lui Cătălin Avan. Cel care nu ezită, în plan politic, să critice pe toată lumea, chiar şi „pe ai săi” când acesta se simte nedretăţit de anumite lucruri. Dar, cu aceeaşi lejeritate, „aplaudă” lucrul bine făcut în folosul cetăţeanului.

E un patriot, se vede clar. Işi iubeşte localitatea şi suferă când vede că şi la Păuşeşti Otăsău a început procesul de îmbătrânire. De aia vrea să convingă consilierii locali ca e la anul să dea o hotărâre prin care să fie recompensate financiar familiile tinere care solicită teren pentru a se stabilii acolo.

Şi sunt multe lucruri de spus despre omul şi „pătimaşul” în fotbal Cătălin Avan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *