Medalii pentru copii cu Sindromul Down prezenţi la „Special Olimpic Down Retezat Simeria 2018”

Se mai găsesc oameni de suflet care organizează acţiuni sportive dedicate copiilior cu Sindromul Down.

O astfel de competiție a avut loc zilele trecute la Simeria. Este vorba de „Special Olimpic Down Retezat Simeria 2018” iar copii prezenţi s-au întrecut la tras cu arcul, tenis de masă, aruncarea la coşul de baschet şi atletism (25 metri şi 50 metri).

La competiție au fost prezenți copii din Călan, Tg Jiu, Timișoara, Hunedoara, Vâlcea.

La final copii au fost premiați cu medalii şi diplome.

Copii de la Vâlcea au obţinut următoarele rezultate:

Enescu Matei David – bronz la 50 metri

Dina Tănase Vladimir – aur la 25 metri

Manda Alexandru Gabriel – bronz la 25 de metri

Barbu Lucia Melania – aur la 25 de metri

Copii din Vâlcea au fost însoţiţi de către doamnele Nicoleta Pîrjol, profesor de educație fizică și Iuliana Ionică, profesor la clasa pregătitoare din incinta Liceului Forestier Rm. Vâlcea

 

 ________________________________________________________________

 REGULAMENT DE ORGANIZARE

 

JOCURILE  SPECIAL OLYMPICS  DOWN RETEZAT

Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, jud. Hunedoara

Ediția  XXVIII, 24 octombrie 2018

Concurs sportiv

CAERI 2018, poziţia 1723

 

JOCURILE  SPECIAL OLYMPICS  DOWN RETEZAT, ediţia a XXVIII-a, reprezintă  un proiect a cărui activitate de bază este concursul sportiv dedicat copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale, pe care îl vom organiza în data de 24 octombrie 2018,  la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, jud.Hunedoara.

Activităţile sportive de tip Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a competiţiilor sportive.

Echipa de organizare va desfăşura o activitate de informare asupra desfăşurării jocurilor şi în acest scop va ţine legătura cu instituţiile participante. Se vor trimite invitaţii tuturor participanţilor şi se vor întocmi liste de concurs ţinându-se cont de sex, vârstă şi probele sportive.

Organizatorii îşi propun derularea unui eveniment sportiv pe structura regulilor de bază impuse  de Special Olympics Internaţional.

Grup ţintă:

  • Elevi cu CES din unităţile de învăţământ special, clasele speciale şi/sau integrate ;
  • Copii şi tineri cu dizabilităţi din organizaţii şi instituţii ;
  • Pentru ca un sportiv să fie eligibil Special Olympics trebuie să aibă un QI < 70.
  1. Competiţia sportivă se va derula în data de 24 octombrie 2018, la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, jud.Hunedoara, începând cu ora 10.00.

Vor participa un număr de aprocimativ 125 de sportivi din 6 judeţe, 50 de cadre didactice, 25 de voluntari ( elevi şi cadre didactice de la un liceu din Hunedoara), părinţi, reprezentanţi ai ISJ Hunedoara, Direcţiei pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Fundaţiei Special Olympics din România şi sponsori.

  1. Echipa de organizare va desfăşura o activitate de informare asupra desfăşurării jocurilor şi în acest scop va ţine legătura cu instituţiile participante. Se vor trimite invitaţii tuturor participanţilor şi se vor întocmi liste de concurs ţinându-se cont de sex, vârstă, şi probele sportive.

Probele sportive :

  • tir cu arcul

–     tenis de masă

  • aruncare la coşul de baschet
  • alergare 50 m.
  • alergare 25 m .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *