RMN-ul va fi livrat imediat după amenajarea curţii interioare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Răspunzând unei interpelări a deputatului Dumitru Lovin, ministrul Sănătăţii a făcut cunoscut că proiectul privind reforma sectorului sanitar, finanţat prin BIRD, a ajuns într-un punct în care se pot vedea rezultate concrete şi îmbucurătoare.

Una dintre subcomponentele acestui proiect vizează achiziţia de echipamente de diagnostic imagistic (CT, RMN şi PACS), iar contractul de livrare a aparatelor de rezonanţă magnetică nucleară (Signa Explorer 1,5T), cu care urmează să fie dotate 24 de spitale din ţară, inclusiv cel din Râmnicu Vâlcea, a fost semnat.

„Ministerul Sănătăţii mi-a transmis că noul RMN, pe care l-am solicitat şi este atât de necesar la Spitalul Judeţean de Urgenţă – Vâlcea, va fi livrat imediat după încheierea lucrărilor de amenajare a spaţiului în care urmează să fie instalat. Sigur că, fiind vorba despre o curte interioară, nu este o treabă deloc simplă şi de aceea a durat mai mult timp. Însă, am primit asigurări de la conducerea Spitalul Judeţean de Urgenţă că, până la finele anului, noul RMN va fi instalat, testat şi dat în folosinţă”, a declarat deputatul Dumitru Lovin, după primirea veştii de la ministrul Sorina Pintea. Parlamentarul a menţionat că va continua să monitorizeze această situaţie până în momentul în care echipamentul va fi pus în funcţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *