Gicu Deaconescu, sau munca de a cizela fotbalişti, nu jucători de fotbal!…

Sunt oameni care, prin felul lor de a fi, îţi dau sentimentul că nu ai cum să te superi pe ei. Şi dacă ţi-ar face cel mai mare rău. Dimpotrivă, pentru unii dintre ei păstrezi acelaşi respect.

Este cazul lui Marian Deaconescu. Un antrenor alături de care am „crescut” în timp, şi a cărei activitate sportivă, ca antrenor, am văzut-o şi am apreciat-o de fiecare dată.

Şi nu din pam-pleasire, cum se spune, ci datorită faptului că a avut şi are rezultate.

Serios, antrenor care nu acceptă jumătăţile de măsură la domnia-sa dacă e alb, e alb, nu poate fi gri, Gicu Deaconescu îşi găseşte rostul muncii prin faptul că „propulsează” câte un copil la nivel superior.

Ultima astfel de ispravă, care-mi vine în minte acum, e cea referitoare la puştiul ăsta, Borza, cel care şi datorită conjuncturii (au fost accidentaţi titularii şi nu numai), a bifat, la vârsta lui, câteva meciuri la Liga 1 la Universitatea Craiova. Deci, la o echipă de top, nu la una aflată la retrogradare.

Să nu mai vorbesc de puştiul de la Flacăra, Popa, un obișnuit deja al naționalei care adună copii cu 2-3 ani mai mari, ca vârstă ca el.

Victoraş Dican, cel care face furori acum, deşi e încă un copil, la Metalurgistul Cugir, i-a fost elev o bună perioadă de timp.

Zilele trecute, când am vorbit cu domnia-sa, Gicu Deaconescu îmi spunea că dacă ar strânge toţi copii care i-au trecut prin mână, ar strânge o echipă întreagă de fotbalişti. Iar aici trebuie subliniat, pentru că sunt jucători care mai dau cu piciorul în minge şi fotbalişti. Ori Gicu Deaconescu scoate doar „fruncea”, cum se spune, fotbalişti.

E munca sa, ce trebuie apreciată. Că ne place sau nu, unora, e normal să fim corecţi şi să ne scoate pălăria în faţa unor asemenea performanţe…

N-am mai scris despre implicarea domniei-sale într-un alt proiect pentru că n-am primit acceptul său şi nu vreau să se supere. Dar şi acolo e seriozitate. Şi pare un vis frumos….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *