Marian Joiţa sau reînvierea tradiţiei fotbalului vâlcean…Chimia!

Dincolo de tragedii, de lucruri negative e bine să scriem, noi, jurnaliştii, şi despre oameni şi activităţi (în cazul acesta sportive) care se remarcă în timp.

Marian Joiţa…un băiat care a ştiut totdeauna că dacă faci ceva trebuie să faci aşa cum trebuie. Şi în tot ceea ce a făcut a pus suflet.

E modest, dar el, ca om, ca profesor şi ca şi caracter (în primul rând) merită toate aprecierile.

Cu ani în urmă, poate din joacă (din dorinţa de a mai ieşi la o mişcare cu prietenii), Marian Joiţa a pus pe picioare o echipă de fotbal. Numele ei…când îl rosteşti, tu, care ști istoria fotbalului vâlcean, te trec fiorii. Chimia!

Formată atunci, spuneam, mai mult din dorinţa de a găsi o modalitate de a face mişcare alături de prieteni, Chimia a crescut şi s-a făcut mare. Poate prea mare faţă de cât se preconiza. E bine că s-a întâmplat aşa. Adică după ce a câştigat campionatul în liga inferioară o dată sau de două ori, Chimia a decis să se înscrie în Superligă. Şi uite că băieţii n-au pus căruţa înaintea cailor. Adică echipa joacă în Superligă de la egal la egal cu celelalte competitoare. Şi are şi rezultate.

Locul 6 pe care e acum echipa (atenţie, la 2 puncte de locul 3!) e unul onorant pentru aceasta. Şi pentru cel care a pus pe picioare echipa asta. Da, aşa da, şi felicitări, Marian Joiţa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *