FIFA propune trei modificări de schimbare a unor reguli în jocul de fotbal

FIFA vrea sa schimbe o regula importanta din fotbal, cea in care un portar reușește sa respinga o minge la penalty. Jucatorii nu mai pot ataca mingea si chiar sa dea gol dupa respingerea portarului, iar faza se va incheia cu o repunere simpla.

O alte modificare importanta o reprezinta eliminarea cuvantului „intentionat” la un hent in careu. Aceasta expresie a dus la nenumarate dezbateri si este interpretata in diverse moduri. In legile jocului scrie clar ca se acorda penalty doar atunci cand un jucator atinge intentionat mingea cu mana in interiorul propriului careu, cu exceptia portarului. Prin eliminarea cuvantului intentionat se poate acorda penalty la fiecare atingere de minge, ceea ce ar duce la mult mai multe lovituri de pedeapsa in fotbal.

FIFA vrea sa interzica si schimbarile din prelungiri pentru ca atunci se trage de obicei cel mai mult de timp. Si in general pedepsele pentru simulari si trageri de timp vor fi inasprite. O alta idee este ca jucatorii schimbati sa paraseasca terenul prin cea mai apropiata zona si sa nu se mai indrepte catre mijlocul terenului.

(sursa: sport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *