Editorial Ionel Gerea: „Între ciocan şi nicovală!”

În marea majoritate a situaţiilor, am ţinut partea arbitrilor vâlceni. A fost şi o excepţie, pe care nu o regret, pentru că şi acum, chiar dacă e la un nivel superior, cred că acel băiat nu e arbitru…dar nu mai vreau să amintesc de asta.

Faţă de Cătălin Buşi mă simt dator moral. Acest băiat a fost alături de mine în momentele dificile, şi pentru asta îi mulţumesc public. Pe lângă faptul că e un arbitru valoros, fără îndolială!

Zilele trecute am fost pus între ciocan şi nicovală. Domnul primar Cătălin Avan îşi exprimă, deseori, public, nemulţumirea faţă de un arbitru atunci când consideră că cel în cauză dezavantajează echipa pe care o finanţează în calitate de primar, FC P. Otăsău. Aşa a fost şi în cazul meciului pierdut, cu gol marcat pe final de gazde, de FC P. O. la Vlădeşti, cu Viitorul P. Măglaşi. Domnul Avan a spus că arbitrul meciului, în opinia sa, a avut un arbitraj şmecheresc şi că ar fi privat gruparea din P.Otăsău de acordarea a cel puţin două penalty-uri.

Fiindcă nu poţi cenzura dreptul la opinie al celui în cauză, am scris declaraţia dată de domnul Avan, lucru care l-a supărat pe Cătălin Buşi. E adevărat că acesta are oricând dreptul la replică!

Şi eu am considerat că în Vâlcea mai sunt arbitri cu experienţă care arbitrează „la ciupeală”. Nu e cazul lui Buşi faţă de care, ca om şi ca arbitru am tot respectul. Avem încă arbitri în activitate care pot consitui modele pentru copii care vor să se apuce de această meserie, Iar Buşi este un astfel de exemplu…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *