Primul aerodrom din Vâlcea se va fi construit la Horezu. Până în vara anului 2019 acesta va fi funcțional

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, a declarat că lucrările la aerodromul din localitate au început deja, iar acesta ar urma să fie deschis anul viitor, cel mai probabil în vară.

“Aerodromul va fi pe un platou aflat la limita cu localitatea Măldăreşti. Este o investiţie pe care o realizăm împreună cu o firmă străină, care are dezvoltată o afacere destul de mare în Horezu. Lucrările la acest obiectiv au început de acum o lună, dar ne-am oprit acum din cauza vremii. Până la vară, ele vor fi, însă, definitivate. Între timp, vom face şi demersurile necesare pentru a obţine toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru punerea lui în funcţiune. Începem cu o pistă de aterizare de 1,3 kilometri lungime şi 45 de metri lăţime, urmând ca, pe parcurs, să o extindem şi ajungem cu ea la 1,7 kilometri, suficient spaţiu pentru aterizarea şi decolarea avioanelor de până la 45-47 de locuri”, a precizat primarul Sărdărescu.

Edilul din Horezu a adăugat că proiectul este sprijinit de mai mulţi oameni de afaceri din oraş, care îşi doresc o alternativă rapidă la transportul rutier, de acesta urmând să beneficieze şi turiştii care vor să ajungă în noua staţiune de la Vârful lui Roman care va fi deschisă în această iarnă. “Sunt nouă investitori, străini şi români, care deţin avioane sau elicoptere, şi care şi-au dorit să aibă în zonă un loc unde să aterizeze. Le este mai uşor aşa pentru transportul mărfurilor, în condiţiile în care cel mai apropiat aeroport este la Craiova. Ar mai fi varianta aeroportului din Sibiu, dar mulţi refuză să meargă acolo din cauza traficului de pe Valea Oltului. În plus, un aerodrom aici va fi util şi turiştilor care vor să vină la Vârful lui Roman şi care vor putea astfel să ajungă mult mai repede în zonă”, a afirmat edilul din Horezu.

Acesta este cea de-a doua investiţiei de acest fel din Vâlcea, la începutul anului viitor urmând să fie deschis un aeroport de mici dimensiuni în comuna Budeşti, la aproximativ cinci kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea.

 

(AGERPRES)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *