FELICITĂRI, dar sunte-ți obligate la câștigarea campionatului!

Eşecul din tur, 16-22 anunţa un meci extrem de dificil pentru SCM Rm. Vâlcea cu echipa daneză Ikast în turul 3 preliminar al Cupei EHF.

Cei circa 1800 de spectatori prezenţi  duminică în Polivalentă au încercat să le dea un imbold fetelor antrenate de Florentin Pera (cel care chiar în ziua meciului şi-a serbat ziua e naştere, motiv pentru care îi urăm un sincer „La mulţi ani!”). Chiar dacă în mare parte din meci au condus, fetele noatre, se poate spune aşa „au căzut de pe un cal frumos”. Ikast, o echipă de tradiţie din handbalul european obişnuită, ani la rând, cu prezenţa în Liga Campionilor, a dovedit o mai mare maturitate pe final, coroborată cu experienţa internaţională câştigând şi returul de la Vâlcea 21-19.

În prima repriză, cele două echipe au mers, timp de 8 minute, cap la cap. Pe finalul primului mitan, însă, vâlcencele s-au desprins, au avut şi un avans de 5 goluri (13-8) şi au intrat la vestiar cu un rezultat care dădea speranţe că se poate remonta ecartul de 6 goluri din Danemarca: 14-10. Partea a doua însă, din păcate, a fost dezastruoasă pentru fetele noastre şi, de excepţie, pentru adversare. astfel, dacă în debutul celui de-al doilea mitan noi am marcat doar dec 3 ori, danezele au marcat de 7 ori astfel că la jumătatea părţii secunde scorul era egal, 17-17. A urmat un sfert de oră în care cele ouă formaţii s-au jucat „de-a şoarecele cu pisica”. Vâlcencele treceau bîn avantaj, oaspetele egalau, pentru ca pe final, daneztele să preia conducerea şi să nu o mai cedeze, câştigând cu 21-19.

Principala marcatoare a SCM-ului în acest meci a fost Marta Lopez, cu 5 goluri, urmată de Vasileuskaia – 4g, Glibko – 3 g (2 din 7 metri) Fernandez şi Petrovic – fiecare câte 2g, Da Silva, Popa, Băcăoanu, fiecare câte 1 gol. Dumanska a vut 6 parade, iar Blazek, doar 2. S+au ratat şi două aruncări de la 7 metri, Marta Lopez şi Irzna Glibko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *