Editorial Ionel Gerea: Radu Neagu, un tânăr vâlcean care alege să salveze vieți în loc să stea prin baruri, ca multi tineri de vârsta lui …

Într-o zi, am văzut la VTV (emisiunea Danei Ştefănescu) şi am remarcat faptul că invitaţi erau Ionuţ Cherăscu, coordonatorul Crucii Roşii Vâlcea, alături de doi tineri, un băiat şi o fată.

Mi-a atras atenţia în mod deosebit modul cum vorbea (dezinvolt şi sigur pe el) un tânăr despre care ulterior am aflat că se numeşte Radu Daniel Neagu şi era, atunci, elev la Liceul Energetic.

Mi-am dorit să-i am şi eu invitaţi la emisiunea de la Etalon, pe Ionuţ Cherăscu şi băiatul acesta, Radu Neagu

Încă din prima emisiune la care a venit, am remarcat la Radu aceeaşi dezimvoltură, siguranţă de sine şi o carismă aparte. Radu face parte din categoria acelor tineri aflaţi „pe cale de dispariţie”. E nevoie să-l clonăm cumva, pentru că dacă mai avem în ţară câţiva tineri ca el, numai aşa poate da ţara asta înainte.

E voluntare, acum student la Sibiu, un oraş de care, dintr-un anumit punct de vedere şi eu mă simt puţin legat. Radu a ales, spre deosebire de alţii ca al, să-şi pună munca în slujba ajutorului dat semenilor. nu merge în cluburi, nu are fiţe, nu conduce maşini tunate, dar nu se sfieşte să pună mâna pe bidinea, dacă e necesar, să facă muncă de voluntar, să meargă prin şcoli, licee şi nu numai, să le explice tinerilor ce important e să ajuţi să dai unora, câte o dată chiar dreptul la a doua viaţă, ajutându-i. Radu inspiră un aer de siguranţă, are carismă, spuneam, dar e pragmatic. La Radu 1 şi cu 1 fac 2, totdeauna, clar. Şi e de înţeles devreme ce în munca pe care a ales s-o facă uneori, pentru salvarea unei vieţi contează şi o secundă.

Câţi tineri au avut privilegiul de a sta la masă cu Arafat, cel considerat „părintele” SMURDU-lui în România. Radu a avut această bucurie, care pentru el acum a devenit uzuală, pentru că este apreciată munca lui, iar asta e bine.

Nu vrea publicitate. Ca toţi cei care aleg să se pună în slujba concetăţenilor, Radu tace şi face. Dar trebuie să-i apreciem ambiţia, faptul că face eforturi de a veni de la Sibiu la Rm Vâlcea şi înapoi pentru a sta, poate o oră-două cu ai săi colegi de aici, de la Crucea Roşie Vâlcea, în condiţiile în care pe mulţi tinerei de vârsta lui nu-i urneşti cu orele din baruri.

Să ajungi mare, Radu, pentru că meriţi, să continui să fi acelaşi băiat sincer, modest şi bine crescut (se vede că familia i-a dat acei 7 ani şi nu numai, care multor mojici din ziua de azi le lipsesc) şi să vrei, pentru că poţi, să faci în continuare bine comunităţii. de acolo, de la Sibiu, din Râmnic, din ţară, până la urmă nu contează.

La emisiunea mea, Radu Neagu vei fi binevenit oricând şi pot spune că sunt mândru că te-am cunoscut. Să fi bine, Radu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *