Juniorii 2 de la CSS Municipiul Rm. Vâlcea câştigă, 25-24, disputa cu CSS Hunedoara şi termină grupa E pe primul loc

Fără căpitanul ei, Tudor Prală, accidentat (care şi-a încurajat, totuşi, coechipierii de pe margine), echipa de handbal, juniori 2, CSS Municipiul Rm. Vâlcea a început nu tocmai bine ultimul meci din Grupa E, disputat ieri în Sala Liceului Energetic, în compania echipei CSS Hunedoara.

Vâlcenii au deschis scorul (gol Şerban din 7 metri) dar s-au văzut conduşi cu 3-1. Au egalat la 3 (Voiculescu – gol egalizator), apoi a fost 6-4 pentru oaspeţi, s-a făcut 6-6 (Ancuţa, golul de 6-6). Echipa antrenată de prof. Stăncuţa Guiu a preluat conducerea abia în minutul 22, când a făcut 10-9. La pauză s-a întrat cu un fragil 14-13 pentru gazde.

Partea a doua a fost un joc de-a şoarecele cu pisica, dar aici au intervenit, din păcate şi cei doi arbitri, braşoveanul Iacob şi argeşeanul Savu, care au fluierat „la ciupeală” (judecând în proporţie de 60-70 la sută fazele controversate în favoarea oaspeţilor). Vâlcenii s-au mobilizat, însă, şi au condus în marea majoritate a timpului de joc, oaspeţii încercând să egaleze (bineînţeles, în multe situaţii, ajutaţi de arbitricare, de exemplu, în loc sa fluiere faul în atac, evident, la atacul lor, au dat invers, chiar 7 metri cu eliminare de la gazde!).

Finalul meciului a fost unul extrem de palpitant. Cu 4 minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Vâlcea avea 2 goluri avans, 21-19. Împinşi de la spate de arbitri, ardelenii au venit la un gol în spatele gazdelor, 21-20 şi chiar au întors scorul, 22-21. Stăncuţa Guiu a cerut time-out, Vâlcea a egalat la 23, apoi a preluat conducerea, 24-23. Hunedorenii aau egalat la 24, iar la ultima fază, cei doi s-au „milostivit” şi ne-au dat, pe merit, 7 metri. A transformat Gheorghe pentru o victorie într-un meci în care Vâlcea a trebuit în unele momente să joace contra 9 oameni (cei 7 de la oaspeţi, plus arbitri).

Pe de altă parte, însă, trebuie remarcat faptul că echipa a jucat slab fără căpitanul Tudor Prală în teren. Acesta lua acţiuni pe cont propriu când simţea că ai săi coechipieri nu au soluţii în atac, îşi coodona colegii bine şi în apărare, deci era un factor mobilizator în timpul meciului, în teren. Apoi, probabil că a intervenit şi relaxarea echipei care, oricum, ar fi câştigat seria.

A făcut-o de o manieră categorică, având 6 puncte avans faţă de CSS Craiova, echipa de pe locul secund.

Andrei cu 6 goluri a fost principalul marcator al victoriei 25-24, contra CSS Hunedoara. Voiculescu – 4g, Pană, Ancuţa Gheorghe – fiecare câte 3g, Petrache – 2g, Ştefan, Şerban – câte 1 gol, au fost marcatorii gazdelor, cu precizarea că şi în poartă, Ionică a avut o evoluţie bună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *