Crucea Roşie Vâlcea a predat cursuri de prim ajutor la Primăria Râmnicului şi la sediul central al Romsilva

 

Timp de două zile, voluntari ai Crucii Roșii Vâlcea au predat cursuri de prim ajutor la Primăria Râmnicului.

Șeful Crucii Roșii Vâlcea, Ionuț Cherăscu spune că „aceasta este singura instituție autorizată prin lege să desfășoare aceste cursuri de prim ajutor, după o programă aprobată la nivel european, care se finalizează cu certificat recunoscut în întreaga Uniune Europeană”

Cursurile constau în învățarea teoretică, dar mai ales practică, a manevrelor de resuscitare şi acordare de prim ajutor în situații de accidente, atât la serviciu cât și în viata cotidiana.

De altfel, Crucea Roșie deține cele mai moderne manechine pentru executarea manevrelor, acestea fiind de toate vârstele:  bebeluș, junior, adult şi adultă. la Crucea Roșie există şi un dispozitiv pentru manevra heimlch- care se face în caz de sufocare. „Suntem bucuroși că o echipă din cadrul Primăriei mun. Rm. Vâlcea a urmat aceste cursuri confirmându-ne utilitatea şi necesitatea lor şi la nivelul instituțiilor publice”.

În paralel, o altă echipă a Crucii Roşii Vâlcea s-a aflat la București, la sediul central al Romsilva, acolo unde director general este, de putin timp, vâlceanul Gheorghe Mihăilescu. Aici vâlceenii lui Ionuţ Cherăscu au făcut o demonstrație cu privire la managementul dezastrelor naturale.  „S-a pus accent pe tehnici de supraviețuire la cutremur şi alunecări de teren, cât şi pe elaborarea si necesitatea kitului de supraviețuire pe care Crucea Roșie Română îl deține.  Crucea Rosie ‘Română a fost autorizată din 2018 de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al României să livreze cursuri de management al dezastrelor naturale, curs la care așteptăm să se înscrie nu numai instituții publice, dar şi familii cu copii.” – mai spune Ionuţ Cherăscu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *