Gicu Deaconescu: „Pot spune că las ceva in urmă şi sunt multumit!”

După experienţele frumoase, timp de 20 de ani, ca antrenor de copii şi juniori, antrenând, în paralel, în dese rânduri, şi la seniori, la CSM Rm Vâlcea, FC  Oltchim Rm Vâlcea sau Damila Măciuca,  după ultimul rezultat bun la nivel național, finala pe ţară, pe teren mare, la Buftea, unde echipa sa a pierdut în finala cu Atletic Vaslui, Gicu Deaconescu a inceput o muncă nouă. A plecat practic de la zero, pentru că, spune dânsul, „nu contează unde muncești, important e sa o faci cu pasiune”. De altfel, Gicu Deaconescu nu uită să amintească faptul că a avut ce învaţă, de-a lungul timpului, în această meserie, de la mentorii săi, Traian Popa şi Valeriu Enachescu, care chiar au pus suflet şi au scos fotbaliști, pentru că acesta e rolul antrenorului la copii şi juniori.

„Pot spune ca am foarte mulţi fotbaliști scoşi, care au jucat şi joacă la un nivel înalt, la cele 3 divizii, dar şi şi nivel județean. Exemplu; Bucuroiu (care a apărat în Italia, la Udinese, dar a fost şi la  lotul de  tineret al României), Vasile Octavian, Iancu, Ceapă, Răcăreanu, Neacşu, Rachina, Taragona, fraţii Săraru – Leo şi Ionuiţ –  dar şi o altă generație cu „vârfurile” Radu Bârzan şi Florin Borţa (jucători care evoluează acum la echipa de primă ligă, Universitatea Craiova). De asemenea, am crescut o altă generație de copii, vicecampioani nationali, copii născuţi 2000,  cu „vârfurile” Robert Popa (portar la  lotul național de juniori) sau Victor Dican – acum la echipa de Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir”.

În paralel, Gicu Deaconescu a început să lucreze de un an, de la zero, in câteva localități mici din judeţ, cu copii de 10-14 ani si mai mici. Intenţia sa e ca de aici să plece şi mai multi jucători la nivel național. „Am început la Stoilesti, cu 40 de copii,  şi deja se vad multe speranțe. Sunt copii muncitori şi disciplinați. Deja i-am înscris în campionatele județene, unde suntem bine pentru primul an. Încerc să nu pun accent mult pe rezultate. dar le omorâm de pe acum dorinţa de a învinge”. Deaconescu multumeşte primarului de la Stoileşti, Florin Ionescu, cel care îl ajută cu echipamente transport si teren…

Antrenorul băbenar antrenează şi o grupă foarte mică de copii,, la Băbeni, copii de 6-8 ani, pe care îi pregăteşte la liceul din Băbeni, pe terenul sintetic, sau în sală. „Pentru acest lucru, multumesc domnului primar Bogdan Ştefan”. Şi la Rm. Vâlcea are o grupă de copii buni. „Vreau sa multumesc părinților pentru ajutor, si tuturor care m-au ajutat in acesti ani. Nu pot sa amintesc aici şi de Lucian Munteanu (fostul preşedinte al CSM-ului – n.r.),  care mi-a acordat încredere, cu grupa de 2000 la CSM. (…) Nu contează unde lucrezi contează să o faci cu drag. Sunt sigur că în doi ani, cu răbdare, vor veni şi satisfacţiile”. La final de an, Gicu Deaconescu are şi o urare: „Urez tuturor colegilor mei oamenilor de fotbal, copiilor, părinților, sărbători fericite si sa fie sănătoși… Pot spune că las ceva in urmă şi sunt multumit…Sigur, nu poţi mulţumi niciodată pe toţi, dar copiii care muncesc mult şi îşi doresc, pot ajunge departe…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *