În ajun de Crăciun, voluntarii Crucii Roşii Vâlcea au mers cu ajutoare la o familie din Buneşti căreia îi arsese casa cu puţin timp în urmă

Dovedind , mai ales la zile de sărbătoare creştină, cum a fost şi rămâne Crăciunul, că nu se dezic de dorinţa de a ajuta oamenii sărmani, voluntari ai Crucii Roşii Vâlcea au ajuns, în ajunul Crăciunului, la o familie din Buneşti, căreia de puţin timp îi arsese casa.

În imaginile postate pe facebook se vede cum cei de la Crucea Roşie Vâlcea (factor mobilizator, desigur, tânărul Radu Neagu, student la Medicină, în Sibiu, dar care revenit vacanţă nu a putut sta cu mâinile-n sân, imun la durerile concetăţenilor săi) au adus ajutoare constând în alimente, haine, dar şi un televizor.

Imediat, postarea filialei Vâlcea a Crucii Roşii pe facebook a avut reacţie, câţiva oameni cu suflet arătându-se interesaţi să ajute.

Aflăm, astfel, că la casa care a ars locuiesc acum, în Buneşti, copii cu vârste între 4 şi 12 ani şi o bunică de 60 de ani. Părinţii copiiloer sunt, se pare, la muncă în străinătate.

Pentru cei interesaţi să ajute, vă spunem şi  locul unde se află casa „ucisă” de flăcări: „unde sunt primele case de romi…intrebati si e o ulita….30 metri de principala”. În Buneşti, desigur….

Iată mesajul postat de cei de la Cruvcea Roşie Vâlcea pe facebook:

Anunt umanitar!

E Ajunul Crăciunului…si toata lumea se pregătește de sarbatoare… noi am ajuns la Bunesti unde casa unei familii (romanesti…traditionale=copii in grija bunicii si parinti la munca in strainatate) ce a ramas fara adapost. Casa lor, neterminată, a luat foc.
Am donat alimente, haine, jucarii, incaltaminte, un tv, dar ei au nevoie de mult mai multe: un acoperis, geamuri, usi, covoare, pat, pături, perdele, mese, scaune….
Poate gasim oameni de bine ce pot ajuta. Sunt 4 copilasi (2 in stare gravă la Bucuresti) si doi aici ….
Familia se numeste Uca si sta (statea) imediat la intrare in Bunesti.
Haideti sa ii ajutam cu totii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *