În scurt timp, Sorina Tîrcă va da ora exactă în handbal

Totdeauna, de când scriu despre sport în general şi despre handbal, în special, încerc să-mi găsesc şi cuvintele pentru a scrie nu fenomenul în sine, cât sportivii sau sportivele care contribuie efectiv la acest spectacol sportiv.

Mariana Tîrcă, acest Messi al handbalului european, a fost şi rămâne un geniu. Un geniu ce poate fi egalat doar de fiica sa, Sorina. Despre Mariana Tîrcă, nu doar omul de sport care este, nu poţi vorbi decât la superlativ. Acum e la Braşov dar cu siguranţă în suflet rămâne măcar o părticică, vâlceancă.

La Vâlcea, Mariana Tîrcă a condus destinele sportului judeţean, din postura de director al DJTS. Te primea cu zâmbetul pe buze şi ştia, ca nimeni altcineva, să te asculte. Şi a făcut mult bine sportului vâlcean, ca să nu mai spun handbalului. Pentru că, înainte de toate, Mariana Tîrcă rămâne OM, o calitate greu de găsit în rândul îmfumuraţilor de azi.

Am urmărit-o, timp de două zile, pe Sorina. Jucând, acolo unde mama ei, Mariana, a scris istorie în handbalul mondial, în Polivalentă. Sorina iese în evidenţă prin calitatea de a decide singură soarta unui meci. Aşa, ca mama ei. Mi-a plăcut atitudinea ei, faptul că, deşi copil, oarecum, Sorina are flerul acela de lider de echipă. Cu siguranţă în viitorul apropiat Sorina Tîrcă va da ora exactă în handbalul românesc şi, de ce nu, în cel mondial.

Iată ce scria, de curând, un cunoscut jurnalist sportiv Mugur Popovici despre Sorina Tîrcă:

„Sorina Tîrcă este însă un nume care deja s-a impus puternic, dar care nu ne-a arătat, încă, nici 1 la sută din potențialul său adevărat, cel care, într-un viitor foarte apropiat, ar putea-o depăși chiar pe mama sa și va muta din loc munții și oceanele handbalului românesc și mondial. Nu spun mai mult, acum”.

Şi mare dreptate avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *