Florin Borţa, împrumutat de Universitatea Craiova la Petrolul

Plecat de la Vâlcea, unde a fost descoperit şi „şlefuit” de antrenorul Marian Deaconescu, tânărul fotbalist Florin Borţa a ajuns la Universitatea Craiova.

Vâlceanul a prins şi câteva partide la echipa mare, sub comanda italianului Mangia, iar evoluţiile constant bune l-au propulsat pe acesta la echipa naţională de tineret, U21, sub comanda lui Mirel Rădoi, naţională ce s-a calificat la turneul final ce se va desfăşura în vara acestui an, în Italia şi San Marino.

De altfel, Borţa s-a aflat în teren la meciul „de infarct”, câştigat de români, după 100 de minute de joc, în Portugalia, atunci când portarul Ionuţ Radu a apărat, în ultimul minut, un penalty al gazdelor.

Pentru a avea cât mai multe meciuri „în picioare”, conducerea clubului din Bănie a decis, cu acordul jucătorului, să-l împrumute pe acesta la o echipă de tradiţie din fotbalul românesc, Petrolul Ploieşti.

Vâlceanul are trei partide disputate, pentru U  Craiova, în Liga 1. Meciul U Craiova – FC Botoşani, încheiat la egalitate, 2-2, este meciul său de debut în prima ligă, pe 3 august 2018

Florin Borța acoperă banda dreaptă, poate evolua atât pe postul de fundaș, cât și mijlocaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *