Florin Brăgău: Să lăsăm pentru un moment ura, egoismul, și orice alt sentiment negativ, și să ne rugăm pentru micuțul Ayan Mutu”

Gafele” medicilor vâlceni de la UPU (din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea) se ţin lanţ, parcă, în acest debut de an 2019.

După cum se ştie, un copil de un an şi jumătate, Ayan Mutu, a fost diagnosticat greşit, se pare, de către medicii vâlceni, în primele zile ale acestui an. Doar când boala i s-a agravat (diagnosticul iniţial era laringită), copilului i s-au făcut analize mai amănunţite, ocazie cu care s-a constat că starea micuţului era gravă, astfel că s-a decis (destul de târziu) mutarea lui la „Marie Curie”, în Capitală.

De altfel, familia copilului spune că a trebui să cumpere un aparat de aerosoli pentru care nici măcar nu ar fi primit instrucțiuni de folosire de la medici.

Întrebată de jurnalişti despre acest caz, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, se pare, în acest caz nu au fost respectate întocmai protocoalele de transfer şi procedurile, adăugând că a fost declanşată o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Aceasata a mai spus că, în momentul în care se doreşte transferul unui pacient aflat în stare critică, se anunţă Comitetul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă care ia legătura cu spitalele din Bucureşti, lucru care nu s-ar fi întâmplat

„Am înţeles că medicii de la Vâlcea au luat legătura personal cu medici de la spitalele din Bucureşti ori acest lucru întârzie foarte mult. Pacientul a fost transferat cu ambulanţa, neexistând posibilitatea transferului aerian în acel moment”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sensibil la problema ivită (fiind vorba de un copilaş de numai un an şi jumătate), cunoscutul om politic vâlcean (tată a patru copii, dintre care doi gemeni), Florin Brăgău îi îndeamnă, pe o reţea de socializare, pe vâlceni să se roage pentru micuţul Ayan: ”

Dragi Vâlceni , haideți să lăsăm pentru un moment URA, EGOISMUL, și orice alt sentiment negativ … și să ne rugăm fiecare dintre noi , in orice loc si in orice moment pentru micuțul Ayan Mutu !!! Doar prin credință și rugăciune putem să fim alături de părinții ,bunicii și rudele apropiate ale micuțului Ayan Mutu ! Dumnezeu să ne audă rugăciunile, intr-un numele Domnului ,al Fiului și al Sfântului Duh ,Amin!”, scrie Florin Brăgău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *