Absolventă a DRISPA, tânăra Alexandra Loy face carieră în jurnalism politic la Bruxelles

De puţin timp, de când România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Europei, urmăresc, în spaţiul virtual, postările colegilor jurnalişti referitoare la diferite activităţi ce se desfăşoară în această perioadă la Bruxelles. Atrage atenţia, într-un mod interesant, articolele semnate de tânăra de doar 27 de ani, Alexandra Loy, care îşi clădeşte, uşor – uşor o carieră în presa politică.

De altfel, Alexandra este absolventă a Departamentului de Relaţii Internaţionale de Studii Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Bucureşti, iar acum este corespondent, de la Bruxelles, pentru publicaţia Calea Auropeană.

Deşi e la o vârstă fragedă, Alexandra Loy (născută în august – fecioară) are deja un CV interesant şi impresionant. Este redactor și specialist în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. De asemenea, domnişoara Loy este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Cel mai recent material publicat de jurnalista cu origini vâlcene se referă la expunerea ministrului Agriculturii, Petre Daea în Parlamentul European vizavi de destinaţia fondurilor europene primite de România pentru agrigultură.

Alexandra Loy a publicat, de curând, şi un editorial în care vorbeşte, pertinent şi la obiect despre discuțiile de la cea mai recentă întâlnire a Consiliului European, din 16 iulie, care, în opinia tinerei jurnaliste, au fost neconcludente în ceea ce privește nominalizarea candidaților pentru pozițiile de frunte din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, respectiv cea de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și cea de Președinte al Consiliului European. Aceasta dă şi o soluţie pentru remedierea situaţiei:  „Răspunsul ar trebui să fie simplu: poziția de Înalt Reprezentant va fi merge la acel candidat care dispune de cele  mai înalte calificări profesionale pe scena politică internațională”.

De urmărit parcursul jurnalistic al tinerei Alexandra Loy, cea care arată obiectivitate, când e cazul, critică, de asemenea, dar oferă şi soluţii pentru remedierea, măcar, a unor situaţii nu tocmai plăcute, din punct de vedere politic, în care se află ţara noastră în anumite momente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *