Șefii asitenților și infiermierilor din SJU Vâlcea chemați la raport de directorii unității sanitare

Pe adresa redacției am primit mai multe sesizări cu privire la faptul că nou numita în funcția de director de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Maria Bobeanu a amenințat personalul SJU cu referate și chiar comisia de disciplină pentru a-și impune voința.

Printre sesizări se numără faptul că Maria Bobeanu ”impune o anumită uniformă pe care asistenții și infirmierele să le poarte”, că ”urmărește orice mișcare a personalului medical doar pentru al sancționa” și că ”se ia de personal fără niciun motiv”.

În urma acestor sesizări, pentru a vedea despre ce este vorba, publicația Info Puls a luat parte, marți la ora 13.00, la ședința șefilor de secții ai asistenților și îngrijitorilor din Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, la care a participat atât Maria Bobeanu, cât și directorul general dr. Dan Ponoran.

În cadrul ședinței s-a discutat tema uniformei pe care asistenții și infirmierele ar trebuii să le poarte și anume culoarea alba să fie pentru doctori și asistente, culoarea verde îngrijitori, etc…

Explicația deciziei a fost aceea ”de a se respecta un anumit cod de conduită și ca pacienții să poată identifica mai ușor personalul medical”. Decizia a fost luată în urma a două componente majore și anume ”faptului că multe îngrijitoare poartă uniforme cu floricele și ursuleți, iar acest lucru a dus de multe ori în confuzie pacientul, dar și faptul că Spitalul Județean de Urgență Vâlcea trebuie să adopte anumite standarde de conduită, inclusiv cea vestimentară”.

 

O altă sesizare pe care am elucidato în urma ședinței este și faptul că ” Maria Bobeanu urmărește personalul medical din spitale”.

Chiar noul director de îngrijiri al SJU Vâlcea a recunoscut în cadrul ședinței că a făcut asta, după ce, nu o dată, a prins personalul medical fumând în incinta spitalului, sau nerespectând ordinea și liniștea de care unii pacienți au nevoie.

Un alt punct adus în discuție, de data asta chiar de directorul Ponoran, este limbajul pe care o parte din personalul medical îl au la adresa atât a colegilor de serviciu, dar și la adresa paciențiilor.

Șefii de secții au fost informați că daca nu vor lua măsuri împotriva comportamentului subalternilor, ei sunt cei care vor răspunde.

Printre alte puncte discutate au mai fost faptul că asistenții și îngrijitorii vor fi sancționați dacă nu vor respecta toate normele, discuția plecând de la toate aparițiile negative din ultima perioadă apărute în presa locală și nu numai.

În concluzie, atât Dan Ponora, cât și Maria Bobeanu vor ca Spitalul Județean de Urgență Vâlcea să intre pe făgașul normal și să ofere servicii de calitate, pe toate planurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *