Energetic învinge CS Chimia, la junioare 3, şi speră la locul 3, ultimul care duce în Grupele Valoare

Derbiul judeţean al Seriei E din cadrul Campionatului Naţional de handbal, junioare 3, disputat ieri în Sala Liceului Energetic, între echipa gazdă, antrenată de prof. Marius Dănuleţ şi cel mai valoros portar de handbal din toate timpurile, Luminiţa Dinu, pe de o arte, respectic CS Chimia (antrenoare profesoarele Maria Duca şi Nicoleta Lazăr) a arătat o echipă a Energeticului, mult mai motivată şi o alta, debusolată, în special în debutul părţii secunde.

A rezultat un meci de luptă, cu ambiţii şi orgolii de ambele părţi, cu puţine răsturnări de scor (în marea majoritate a timpului de joc echipa care a dictat ritmul a fost cea a Energeticului).

Ca să realizaţi cu câtă încrâncenare a început jocul, punctăm faptul că primul gol a fost marcat abia în minutul 3. Atunci fetele de la Chimia au deschis scorul, în urma unui contraatac.  Energeticul a egalat la faza următoare, iar în minutul 8, echipa gazdă a preluat pentru prima dată conducerea şi de atunci nu a mai cedat-o.

A fost 4-3, în minutul 11 era 5-3, apoi în minutul 12 Chimia a egalat la 5, în minutul 14 Energetic revine a conducere şi face 7-5, însă în minutul 19 Chimia egalează la 8. În minutul 21, Energetic se duce iarăşi la o distanţă de 2 goluri: 11-9. La pauză, echipa gazdă intră cu un avantaj minim, 17-16.

Debutul părţii secunde a fost fabulos pentru „energeticiene” şi dezastruos pentru chimiste.

În minutul 37, „energeticienele” aveau 5 goluri avans, 23-18. La jumătatea părţii secunde tabela de marcaj arăta un neverosibil 29-19 pentru gazde, iar cu 5 minute înainte de final era 30-25 pentru echipa Liceului Energetic.

S-a terminat 34-28 pentru gazde, care speră astfel ca la finalul primei pări a campionatului să rămână pe locul 3, ultimul loc ce asigură prezenţa, în partea a doua a campionatului, în Grupa Valoare.

Primele două echipe din această serie, LPS Slatina şi CS Chimia, sunt deja calificate în Grupa Valoare.

Într-un alt meci al Seriei E, HCM Torok Rm. Vâlcea a pierdut, 29-37, la LPS Tg. Jiu.

Liderul, LPS Slatina a stat.

Mai sunt trei etape până la finalul primei părţi a campionatului în Seria E.

Echipele vâlcene din serie mai au de jucat astfel:

 

etapa a 20-a -16 februarie

CS Chimia – LPS Viitorul Piteşti (ora 12,30, sala Traian); HC UNIV FEFS Craiova – Liceul Energetic; HCM Torok stă

 

Etapa a 21-a: 23 februarie:

ACS Infinit 2013 Tg. Jiu – HCM Totok; LPS Tg. Jiu – CS Chimia; Liceul Energetic – CSS Slatina

 

etapa a 22-a: 2 martie:

HCM Torok – CSS Craiova; LPS Slatina – Liceul Energetic; CS Chimia – ACS Infinit 2013 Tg. Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *