Voluntarii Crucii Roşii Vâlcea continuă să bată judeţul în lung şi-n lat pentru a implementa Programul Colgate în şcoli

Prima jumătate a lunii februarie i-a găsit „pe drumuri” pe tinerii voluntari ai Crucii Roşii Vâlcea.

Aceştia, coordonaţi de Ionuţ Cherăscu, au parcurs judeţul în lung şi-n lat, continuând să implementeze, în comunele în care au ajuns, Programul Cogate. La acţiune a participat şi tânărul Radu Neagu, cel care a început, de mic, munca aceasta, de voluntar al Crucii Roşii Vâlcea, acum fiind student la Medicină, la Sibiu.

Ziua de 14 februarie a fost o zi plină pentru cei de la Crucea Roşie Vâlcea. Aceştia ajuns (cu bine, aşa cum se punctează pe siteul instituţiei) în zona de sud a judeţului. Au fost vizitate şcoli din Cernişoara, Copăceni, Stroeşti, Slătioara, Mateeşti, Alunu, Berbeşti, Sineşti şi Grădiştea.

A doua zi, Programul Cogate a ajuns la şcolile din Guşoeni, Mădulari, Şuşani, Valea Mare şi Fârtăţeşti.

Debutul acestei săptămâni a însemnat împărţirea voluntarilor de la Crucea Roşie Vâlcea în două echipe.

O echipă a mers, pentru implementarea Programului Cogate, în comunele Goleşti, N. Bălcescu şi Budeşti, cealaltă, la Galicea, Olanu şi Drăgoeşti.

De remarcat felul cum se prezintă siteul Crucii Roşii Vâlcea, cu poze, detalii explicite despre activitatea acestei instituţii şi lucruri importante legate de activitatea tinerilor de aici.

Altfel, de pe site aflăm că mai sunt disponibile două locuri pentru cursul de prim ajutor predat de Crucea Roşie Vâlcea.
Vreți să știti să acordați primul ajutor? Învață să salvezi vieți!
De ce e important să știi să acorzi Primul Ajutor? Pentru că s-ar putea să te afli în situația în care ești ultima șansă la viață a unei persoane.
Primul ajutor salvează vieți!
Învață tehnicile care te pot ajuta să intervii până la sosirea medicilor de la cel mai mare furnizor de cursuri și intervenții în domeniul primului ajutor din țară.

Te inscrii la crucearosievalcea@yahoo.com, tel.0350.401404 sau direct la curs.

Primul ajutor este pentru oricine, nu necesita vreo pregatire de specilitate !” – precizare făcută de Radu Neagu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *