Deputatul Lovin i-a cerut Ecaterinei Andronescu să spună ce planuri are ministerul cu fosta unitate militară de la Vlădeşti

După ce, recent, la Ministerul Educaţiei, s-au produs câteva schimbări şi a revenit Ecaterina Andronescu, deputatul Dumitru Lovin a readus în discuţie problema clădirilor şi terenurilor preluate de Universitatea din Piteşti de la fosta unitate militară de la hotarul municipiului Rm. Vâlcea cu Vlădeşti.

Înainte de toate, parlamentarul a reamintit că au trecut foarte mulţi ani de când Universitatea din Piteşti a preluat acele spaţii, care se degradează continuu, în loc să fie transformate fie într-un campus aşa cum vedem în Occident, fie în alt obiectiv de care să beneficieze întreaga regiune. „Din păcate, nici un guvern nu a fost capabil să demareze un proiect pilot în acest sens. Toate au dat vina pe resurse sau au justificat că nu au terenuri şi spaţii. Ei bine, la Vâlcea, există toate condiţiile pentru amenajarea unui astfel de campus universitar sau preuniversitar. Mai trebuie doar implicarea dumneavoastră şi voinţa politică”, i-a transmis deputatul Dumitru Lovin ministrului Ecaterina Andronescu.

Parlamentarul a adăugat că, în nenumărate rânduri, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea s-a arătat interesată să preia clădirile şi terenul dinspre Vlădeşti ca, apoi, să le dea o utilitate publică. „Acest demers s-a blocat, din câte am înţeles, la Ministerul Educaţiei Naţionale, care n-a fost de acord. Probabil că există ministerul are planuri mult mai bune, mai mari, iar vâlcenii au dreptul şi trebuie să le cunoască. De aceea, vă rog să îmi comunicaţi ce se doreşte în zona respectivă şi în ce orizont de timp. Resursele de acolo sunt mult prea importante pentru a le lăsa de izbelişte în continuare”, a concluzionat Lovin, în interpelarea depusă la M.E.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *