Sondaj IMAS: Câștigarea alegerilor pentru Parlamentul European se joacă între PSD și PNL. Iohannis pe primul loc în opțiunea pentru prezidențiale

Conform ultimului sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, dacă mânie ar avea loc alegerile europarlamentare PSD și PNL se luptă de la egal la egal.

Prima poziție în opțiunea românilor rămâne PSD cu 22,7%, iar pe locul secund se află PNL cu 22,6% și pe locul trei Alianța USR-PLUS cu 17,9%. Partidul lui Victor Ponta, Pro România, ar obține 13,4%, iar ALDE – 12,5%.

În ceea ce privește prezidențialele, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile, actualul șef al statului Klaus Iohannis ar câștiga cu 41,4%, într-o ușoară creștere față de luna ianuarie când era creditat cu 39,8%. El este urmat de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu 18%, Victor Ponta cu 15%, Dacian Cioloș cu 11,7% (ușoară scădere față de ianuarie când era creditat cu 12,6%), și Liviu Dragnea cu 6%.

Liviu Dragnea se află la coada clasamentului și în ceea ce privește opțiunile pe partea stângă a spectrului politic, varianta preferată de electoratul PSD, ALDE sau Pro România fiind Tăriceanu. Astfel, la întrebarea închisă cu privire la intenția de vot pentru președinție, clasamentul arată astfel: Călin Popescu Tăriceanu-36,5%, Victor Ponta- 26,5%, Gabriela Firea- 18,1%, Liviu Dragnea- 12,7% și pe ultimul loc Corina Crețu- 5,3%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *