În cursul lunii aprilie se desfăşoară, la Pietrari, Concursul Județean de Cuvinte Încrucișate ”Sfinxul din Pietrari” – ediţia a 2-a

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Biblioteca Publică Locală Pietrari și Școala Gimnazială Pietrari vă invită să participați la cea de-a doua ediție a Concursului Județean de Cuvinte Încrucișate ”Sfinxul din Pietrari”.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

TEMATICA: Concursul constă în rezolvări de cuvinte încrucișate/rebusuri și are în vedere utilizarea echipamentelor Biblionet din biblioteci.

   PARTICIPANȚI:  Pot participa elevi din școlile generale prin intermediul bibliotecilor comunale, orășenești și municipale din județul Vâlcea.

    Concursul se va desfășura pe două categorii de vârste:

  1. prima categorie 8-11 ani;
  2. a doua categorie 12-15 ani.

      Fiecare bibliotecă  înscrisă  în concurs  va colabora cu școala/ cadrele didactice din localitate, bibliotecarul din localitate coordonând desfășurarea concursului, fiind  persoana de contact  între elevi  și organizator.

    CONCURSUL CUPRINDE:

–          CONCURS LOCAL DE REBUS  – “SFINXUL DIN PIETRARI” – prin participare directă, echipajele participante (alcătuite din 3 participanți) vor primi spre rezolvare  câte 3 rebusuri,  pe fiecare categorie.

–          CONCURS ESEURI – “CASTELUL FERMECAT – povestea rebusului”, concurs de eseuri  sau poezii cu formă fixă (caligrame și acrostihuri),  pornind de la citatul 

                                        “Cuvintele sunt imaginea sufletului” – Goethe.

                      Lucrările vor fi trimise de coordonator la adresa bibliotecapietrari@yahoo.com.
     Rugam cadrele didactice si bibliotecarii sa nu se implice in redactarea eseurilor/poeziilor ce vor
                                                                   fi inscrise in concurs.

  

TERMENUL ȘI DEPUNEREA LUCRĂRILOR:  

 Școlile participante se pot înscrie prin completarea formularului de înscriere la coordonator/bibliotecar.

Ultimul termen de înscriere în concurs este  30.03.2019.

În data de 19 aprilie 2019 va avea loc competiția propriu-zisă prin care echipele înscrise vor participa la concursul de rebus,  prin participare directă. Fiecare echipă, alcătuită din maxim 3 elevi, va primi spre rezolvare trei rebusuri didactice, pe fiecare categorie de vârstă. Fiecare rebus are valoare proprie de punctaj (3p). Prin rezolvarea corectă, echipa rezolvatoare  obține punctajul maxim de 9 p.   În caz de egalitate, departajarea echipelor câștigătoare va fi făcută de eseul prezentat (1p).           

            

       JURIZAREA: Lucrările primite în concursul de creație literară  vor fi evaluate de către un juriu de specialiști ai Bibliotecii Județene Antim Ivireanul în perioada

05.04.2019 – 15.04.2019

PREMIEREA: Premierea concursurilor : 19 aprilie 2019 –în preajma zilei de naștere a scriitorului  N.Gh.Popescu-Rebus

(n. 22 aprilie 1909)

Atât concurenții cât și bibliotecarii, profesorii coordonatori, primesc diplome și adeverințe de participare, iar în funcție de punctajul obținut se vor acorda premii pentru locurile I , II, III, mențiuni și premii speciale. Nu se percepe taxă de participare.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *