Editorial Ionel Gerea: „Duminică, să primim cum se cuvine o Mare Doamnă a Handbalului Românesc, Mariana Tîrcă….”

Duminica viitoare, Polivalenta vâlceană o să aibă un oaspete de seamă.

De fap e o revenire, pentru câteva ore, a unei vâlcence care a scris istorie pentru sportul cu mingea la semicerc din Vâlcea şi din România.

Mariana Tîrcă, cea care a rămas jucătoarea cu cele mai multe goluri marcate pentru România, revine, chiar dacă acum ca adversar, în sala care a aplauda-o, a adulat-o şi a respectat-o.

Pentru că, dincolo de rivalitatea sportivă, rămâne respectul şi aprecierea pentru cineva care a transpirat, a plâns, a râs, a făcut spectacol, a oferit bucurie publicului căruia i s-a dedcicat necondiţionat, haideţi s-o primim cum se cuvine pe această Mare Doamnă a Sportului Românesc, Mariana Tîrcă.

Are trăiri, are sentimente, are bucurii, uneori mai are şi insatisfacţii, vrea ca echipa sa să fie cea mai bună, aşa cum a fost domnia-sa, dar peste toate astea, Mariana Tîrcă are o calitate tot mai rat întâlnită azi: rămâne un OM care trebuie respectat pentru tot ceesa ce însreamnă în sportul românesc, în handbal, cu precădere.

Mariana Tîrcă are şi aşteptări, cu siguranţă. O are pe Sorina, care deja îi calcă pe urme. Modestă, ca şi mama sa, Sorina, cea pe care am urmărit-o recent la turneul amical din decembrie, anul trecut, chiar în sala în care mama ei ridica publicul în picioare cu execuţiile sale de excepţie, Sorina munceşte pentru fiecare minge, se dedică acestui sport de echipă deşi are o „piatră de moară” greu de dus: notorietatea mamei sale.

Aşadar, duminică, Polivalenta vâlceană va avea un oaspete de seamă. Cu siguranţă că Brigada Noastră va fi la înălţime şi de data aceasta, în relaţia cu cea care şi-a pus sufletul, talentul inimaginabil, pasiunea şi efortul în slujba sportului vâlcean în vremea când a fost director al instituţiei respective şi nu numai.

Şi datorită Marianei Tîrcă a crescut echipa de vis pe care a avut-o Vâlcea, Oltchimul. Şi datorită, sau mai ales datorită domniei – sale am fost, am rămas, de fapt, la vremea când aceasta a antrenat echipa, o forţă a handbalului mondial.

Handbalul românesc are nevoie de calităţile, de puterea de muncă, de ambiţia şi de demintatea de a rămâne OM, calităţi specifice Marianei Tîrcă. Iar noi, să ne mândrim cu faptul că rămâne a noastră. Dincolo de faptul că acum trăieşte la Braşov, să nu ne temem să spunem că Mariana Tîrcă rămâne vâlceancă….

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *