Viceprimarul orașului Băbeni, Ion Croitoru, a fost găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul viceprimarului orașului Băbeni, Ion Croitoru, ales consilier local pe listele ALDE.

Conform comunicatului emis de ANI, Ion Croitoru, în perioada 29 iunie 2016 – 20 iunie 2018, a deținut si exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale. De asemenea, în perioada 23 august 2016 – 28 martie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Liceului „George Țărnea” Băbeni.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice […]”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *