Ministrul Transporturilor i-a promis deputatului Dumitru Lovin că se ocupă de parcul de la gară

În urma interpelării deputatului Dumitru Lovin, cu privire la recondiţionarea parcului dintre gara din Râmnicu Vâlcea şi bariera de pe Strada Gib Mihăescu, Alexandru Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a promis că va lua măsuri concrete chiar în această primăvară.

Parcul respectiv are o suprafaţă de aproape trei mii de metri pătraţi şi, de câteva decenii, este neîngrijit, fiind mereu plin cu gunoaie şi şobolani. Este şi motivul pentru care, la un moment dat, autorităţile locale şi-au manifestat dorinţa de a prelua acest spaţiu şi să-l transforme într-o oază de verdeaţă de care să se bucure atât clienţii CFR, cât şi locuitorii oraşului.

„Printre altele, ministrul Transporturilor mi-a comunicat că transferul uneia dintre parcelele de la gară, cea cu numărul cadastral 14499, ar fi posibil în condiţiile articolului 9, alin. 1 din Legea 213/17.11.1998 privind bunurile proprietate publică. Acolo, se precizează că trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale se face la cererea Consiliului Judeţean, a CGM Bucureşti sau a Consiliului Local, după caz, prin hotărâre de guvern. În ceea ce priveşte cealaltă parcelă, cu numărul cadastral 46290, ministrul a făcut trimitere la articolul 8, alin. 1 din aceeaşi lege. Ce ar mai trebui avut în vedere ar fi faptul că traseul de alimentare cu energie electrică al clădirii de călători din staţia CF Rm. Vâlcea traversează acest parc. Referitor la mizerie, ministrul spune că Sucursala Regională CF Craiova ar avea un contract de salubrizare cu o firmă, pentru 15.352 mp – spaţii verzi (1.100 mp), peroane, parcare, pasaj subteran etc.. Pare un contract cu cântec, din moment ce toată lumea se plânge de haosul de la gară. În orice caz, ministrul a promis că va adăuga şi parcul la suprafaţa care trebuie salubrizată, iar în această primăvară vom vedea o primă acţiune concretă, ce va schimba aspectul zonei”, a detaliat deputatul Dumitru Lovin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *