Vâlceanul Bogdan Gogolosi s-a calificat la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk

În urmă cu câteva zile, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a informat Federația Română de Karate că sportivul vâlcean Bogdan Gogolosi s-a calificat la Jocurile Europene de la Minsk, la kumite -60 kg, ”o performanță excepțională, care confirmă valoarea sportivului”.

 

Viața de sportiv nu are pauze niciodată

 

Informația că s-a calificat la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk, l-a prins pe Bogdan Gogolosi în plină activitate.

”Mă bucur enor că am reușit să mă califica la JOE, dar nu prea am timp. Acum sunt în drum spre Maroc, unde se va desfășura a 3-a etapa din acest sezon de Karate 1 Premier League – Rabat, apoi urmează, în luna mai, etapa de Karate 1 Series A – Istanbul și Campionatul Mondial de Shotokan WSF de la București, la care se mai adaugă și etapa Premier League din Shanghai. Este o perioadă grea, aglomerată dar extrem de importantă pentru mine”, declara Bogdan Gogolosi.

Competițiile din circuitul Karate 1 plus Campionatele Europene, Mondiale WKF și Jocurile Olimpice Europene fac parte din amplul proces de calificare la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020 ”și acesta este obiectivul final”, completa Bogdan.

Gândindu-se la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk, Bogdan Gogolosi crede că are șanse să aducă acasă o medalie, însă cel mai mare adversar al său va fi chiar el.

”Sunt constient de șansa mea de a participa la cel mai important eveniment sportiv continental și de asemenea sunt conștient că pot învinge orice adversar de acolo. Totul depinde de mine, de felul în care îmi clădesc pregătirea și de ziua competiției. Îmi doresc să vin cu o medalie cat mai strălucitoare acasă și știu ca se poate”, a mai adăugat ”Visepe”.

 

”Pentru mine este un prim pas, începutul realizarii viselor și dovada că se poate”

 

Bogdan Gogolosi am început să practice karate, în octombrie 2001, la vârsta de 6 ani, iar prima competiție la care a luat parte a fost în 2004, la Hunedoara.

Doi ani mai târziu, în 2006, chiar la prima participare la o competiție internatională (Cupa Europeană – Cehia), a obținut și prima lui medalie, locul II, la cea mai concurată categorie, iar un an mai târziu, Bogdan a reușit să obțină și primul titlu de campion național pe stilul shotokan.

Anul 2008 i-a adus prima participare la un Campionat European de stil, unde a obținut chiar medalia de aur și titlul de Campion European de WadoRyu.

”Odată cu implinirea vârstei de 14 ani, totul a luat o altă turnură, devenind cadet, a început cursa către adevărata performanță și anume participarea în WKF (World Karate Federation – singura federație mondială de karate recunoscută olimpic, care în acest moment a dus karateul la pragul de sport olimpic).

Practic în mintea mea ceva a fost extrem de clar, acolo luptă cei mai buni sportivi din lume, acolo vreau sa lupt și eu. Deși în următoarea perioadă am obținut mai multe titluri naționale, atat pe stil căt și WKF, din diverse motive prima mea participare la un Campionat European WKF, a fost abia în 2013, când am obtinut un onorant loc 7”, completa Bogdan Gogolosi.

De la vârsta de 16 ani, Bogdan a început să concureze în Campionatul Național de Seniori, iar în 2015 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului și am fost desemnat sportivul anului în Județul Vâlcea (în acel moment fiind legitimat la Chimia Rm.Vâlcea).

”Din acel moment mi-am dorit să pătrund cu adevărat în ceea ce înseamnă marea performanță, în WKF, umăr la umăr cu cei mai buni sportivi din lume, idolii de până atunci. M-am transferat la C.S.Universitatea Craiova la începutul anului 2016 asumându-mi foarte multe riscuri de care eram mai mult sau mai puțin conștient.

Odată cu votul care a inclus Karate pe lista sporturilor olimpice, a început cursa pentru prezența pe cea mai mare scenă a sportului și anume Jocurile Olimpice”, a mai spus Bogdan.

Pentru a demonstra cât de mult a muncit și a urcat în carieră, Bogdan Gogolosi se afla la finalul anului 2017, în clasamentul mondial, undeva în jurul locului 250, iar astăzi se află pe poziția 38, după finala de bronz pierdută la Campionatul European. De fapt, locul 5 obținut la CE i-au asigurat biletul la Jocurile Europene de la Minsk, unde vor concura 8 sportivi pe fiecare categorie”.

”Desi am peste 40 de titluri de campion național atat de stil cât și interstil (WKF), peste 10 titluri de campion european de stil și cam tot atâtea de campion mondial de stil, cel mai bun rezultat al carierei mele este locul 5 la Campionatul European WKF desfășurat care mi-a adus calificarea la Jocurile Europene de la Minsk.

”Pentru mine este un prim pas, începutul realizarii viselor și dovada că se poate.

Îmi doresc ca această ascensiune să continue, să se concretizeze cu medalii și de ce nu, cu calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, a mai spus Bogdan Gogolosi.

Oricât ești de bun, fără suport fizic și moral nu poți face performanță

 

”Îmi doresc ca toți sportivii de performanță să primească tratamentul meritat. Să fie susținuți atât din partea statului, cât și a mediului privat, pentru că performanța nu se poate realiza fără condiții de pregatire, medicamentație, alimentație și recuperare, iar toate acestea sunt costisitoare.

Pe această cale, vreau să multumesc în primul rând Clubului Sportiv Universitatea Craiova, atât antrenorului Geri Mitroi, cât și conducerii în frunte cu domnul director Pavel Badea pentru toată susținerea și încrederea acordată. Le mai mulțumesc societăților comerciale Bogmar și Gabris din Râmnicu Vâlcea pentru suportul oferit și nu în ultimul rând familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor ce îmi sunt alături și ma susțin în tot acest proces nebun”, a mai spus Bogdan Gogolosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *