Editorial Ionel Gerea: „Iustin Croitoru şi Ionuţ Lakotoş, doi băieţi de toată isprava!”

Uneori, cred că rolul nostru, al presei, e să restabilim adevărul sau să reamintim lucruri care, dintr-un motiv sau altul, par uitate.

În urmă cu câtva timp, actualul director al Şcolii Gimnaziale din Galicea, profesorul Iustin Croitoru era inspector pe „educaţie fizică” la Inspectoratul Şcolar.

El a fost cel care a iniţiat şi coordonat prima ediţie a Simpozionului Național “Sport pentru toți, sănătate pentru toți”.

Nu ştiu dacă deea a fost în totalitate a lui, un băiat de toată sprava, dar trebuie punctat faptul că Iustin Croitoru a fost iniţiatorul şi primul organizator al acestei manifestaţii adresată oamenilor care lucrează în „Educaţe Fizică” şi Sport din Vâlcea.

Profesorul Ionuţ Lakotoş e cel care pare a avea energie cât 100de tineri la un loc (deşi nici el nu mai e aşa de tânăr), şi are în sânge, parcă, ideea asta de organizare.

La ultima acţiune, simpozionul de care vorbim, care s-a ţinut a bibliotecă, era zvârlugă. Acum, aici, 5 secunde mai târziu în altă parte.

Una peste alta, e nevoie de astfel de oameni. Băieţi de ispravă ca Iustin sau Ionuţ (hai FCSB !!!) fac cinste, iată, breslei acestea, multă vreme considerată,de ce să n-o spunem, o „cenuşăreasă”a învăţământului. Majoritatea zicau: „ăştia, profesori de tumbe?!”.

Câţi profesori de educaţie fizică au fost, până la Iustin Croitoru, directori de şcoală? În Vâlcea? Daţi-mi un exemplu, poate uit eu vreun nume…

Fost mare portar (de o modestie incredibilă), Iustin Croitoru are o inimă mare. Uneori nu înţeleg cum de e aşa de generos, modest şi profesionist.

La aceeaşi categorie poate fi inclus şi Ionuţ (stelistul, sau FCSB-istul)..

Bravo băieţi, sunteţi de toată ispava…

PS: Pe Dan Bărbuţ îl ştiu ai mult din perspectiva fostului fotbalist. Să vedem ce face şi în noua calitate,de inspector pe „educaţie fizică”. …

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *