Editorial Ionel Gerea: „Arbitri (zică-se, şi internaţionali) au trimis cupa la Bucureşti „

Sigur, e cel mai simplu ca atunci când nu reuşeşti ceva să dai vina pe unii şi alţii.

Vorbim aici, în cazul de faţă, de simulacrul de finală a Cupei României la handbal feminin, competiţie ce s-a jucat la Bistriţa.

În primul rând, atrage atenţia faptul că FR Handbal a ales ca loc de desfăşurare a Final Four-ului cupei la Bistriţa. Întâmplător sau nu, la Bistriţa ar putea, peste puţin timp, să se bucure Vâlcea de câştigarea campionatului. Sau nu! Dacă federaţia „trage” cu Bucureştiul, cum pare a fi tendinţa…

Finala cupei a fost o ruşine de meci pentru cei doi arbitri, care au făcut tot posibilul să câştige Bucureştiul. Şi unde puteau să arbitreze şmechereşte? La fazele unde se putea da ori faul în atac (forţare), ori 9 metri. Donmnii arbitri (la comandă) au dat forţare când a fost atacul Vâlcii şi, desigur, 9 metri, în faze identice, când a fost atacul Bucureştiului.

Şi acesta e doar un exemplu. Sigur, nu se mai poate face nimic. Dar, având în vedere influenţa pe care o are acum la federaţie clubul Primăriei Capitalei, e de la sine înţeles că toată lumea „trage” cu el.

E de aşteptat, deci, ca Vâlcea să primească şi „contre”, tot cu arbitrajul, la meciurile pe care le mai are de disputat în campionat.

Sigur că domnul Dedu a ştiut să pună „pumnu-n gură” reprezentanţilor echipelor. Nu poţi, din această postură, să critici arbitrajuil că primeşti suspendare şi amendă de nu te vezi! Asta ca să te lecuieşti să mai faci aşa ceva a doua oară.

Ca o concluzie, s-a ajuns la vremurile pe care le credeam apuse: Vrea federaţia ca CSM Bucureşti să nu mai aibă un sezon ratat (că tot aminteau şi comentatorii de la TVR asta de N ori), trimite ce-a mai rămas de câştigat, acolo.

Şi încă ceva: dovadă că federalii lui Dedu nu mai au niciun Dumnezeu, i-au „măcelărit” fără milă pe cei doi oficiali ai echipei vâlcene taman când aceştia îşi serbau ziua de nume, Floriile: Florin Verigeanu, preşedintele clubului, şi antrenorul echipei, Florentin Pera!

În cazul cupei i-a ieşit pasenţa lui Dedu.

Rămâne campionatul…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *