FOTO: „Drumul Athosului românesc” a intrat, oficial, în reabilitare

Luni, 22 aprilie, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, în prezența primarilor Gheorghe Gîngu (comuna Bujoreni) și Ion Ungureanu (comuna Muereasca) a dat ordinul de începere al lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei km 0+000 – 13+400.

”Contractul de proiectare și execuție lucrări are o valoare totală de 42.052.977,44 lei (inclusiv TVA) și presupune reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 658 pe întreaga lungime de 13,170 km; construirea, modernizarea sau reabilitarea de poduri şi podeţe; demolare și refacere podeţe de intrare în curţi şi la proprietăţi aflate în domeniul public; construire şanţuri, rigole pe traseul drumului; lucrări de consolidare a tuturor zonelor cu probleme de stabilitate (alunecări de teren); realizarea de lucrări pentru siguranţa circulaţiei (parapeţi, marcaje, indicatoare, apărări de maluri, etc.); amenajarea drumurilor laterale şi a intersecţiilor cu drumurile publice; realizare lucrări destinate siguranței rutiere pentru pietoni (trasee pietonale/trotuare, semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni cu alimentare fotovoltaică).

Drumul este important atât pentru locuitorii celor două localități, Bujoreni și Muereasca, dar și pentru sutele de turiști care îl traversează an de an în drum spre mânăstirea Frăsinei, un punct important pentru creștinătate”, a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

DJ 658 pornește din localitatea Bujoreni, din DN7, se continuă pe teritoriul comunei Muereasca, având ca punct final Mănăstirea Frăsinei.

”Vreau să mulțumesc Guvernului României, principalul finanțator, dar și Consiliului Județean pentru implicarea în acest proiect de importanță locală. Le mulțumesc  atât în numele comunei Bujoreni, dar mai ales în numele tutorul turiștilor care se vor bucura de alte condiții decât în acest moment”, a declarat primarul Comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

”Prin Comuna Muereasca trec 12 kilometrii din acest drum și vreau să mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest proiect, dar în primul rând Consiliul Județean și conducerii acestuia.

De această lucrare va beneficia atât comuna și locuitorii acesteia, dar mai ales turiștii care vin an de an la mânăstirea Frăsinei”, a completat primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *