Editorial Ionel Gerea: „Aşa da, Teatrul „Anton Pann”, aşa da Tavi Costin, aşa se face artă…”

Dincolo de ştirea seacă, trebuie să priveşti în perspectivă.

Sigur că, invidios din fire, că nu e „buricul pământului”, cineva scria că, vezi Doamne (!!!) activitatea culturală la Vâlcea e „în moarte clinică”. Asta pentru că el nu era „scos în faţă”, ca un moţ în faţa oricui vreţi dvs.

M-am reântors la viaţa culturală a Vâlcii, în special la teatru, datorită, şi-i mulţumesc pentru asta, unei colege de exccepţie, Daniela Ştefănescu.

Având în spate ani, mulţi ani de presă, Daniela e incredibil de debordantă, de ea însăţi, ca PR al Teatrului Anton Pann. A demonstrat-o şi ieri, dacă mai era nevoie, când pe noi, colegii din presă, ne-a „plimbat”, cu şarm şi inteligenţă, prin „cotloanele” activităţii de la „Anton Pann”. Am aflat astfel, că o fată tânără, regizoarea Chris Simion – Mercurian pune în scenă, în premieră mondială, la „Anton Pann”, o piesă de teatru a controvesatului scriitor francez Pascal Bruckner, „Crăciunul preşedintelui”, că fata asta se cunoaşte cu Bruckner, şi colaborează cu francezul de circa 20 de ani.

Interesant e că în curând va mai fi şi o lansare de carte a aceleaşi regizioare, tot la „Anton Pann”, Chris Simion – Mercurian, cea care s-a legat, oarecum spiritual de Vâlcea, înainte de munca de regizor, dat fiind faptul că aici avea, şi are, duhovnicul ei la care merge destul de des.

Că la Vâlcea va fi o premieră mondială, o piesă a lui Bruckner pusă în scenă la un teartru de provincie, da, asta e o ştire. Dar, parcă nimeni nu putea să scoată în evidenţă acest aspect precum a făcut-o, cu şarm, Daniela Ştefănescu.

Dacă apreciem munca ce se face pe scenă, uităm, şi nu e bine, să reliefăm şi munca ce se face în spatele acesteia, munca asta amigăloasă, de PR, de exemplu. Pentru că, nu-i aşa, uneori, detaliile fac diferenţa. Iar ceea ce face Daniela Ştefănescu la „Anton Pann”, munca asta de furnicuţă, din umbră, e de apreciat. Publicitatea făcută cu profesionalism, dusă, adesea la rang de artă, dacă şti să faci asta, vinde produsul în mare parte . Iar produsul viabil numit teatru la „Anton Pann”, se vinde în mare parte şi datorită muncii de „furnicuţă” pe care o face Daniela Ştefănescu.

Cea care rămâne şi un la fel de bun realizator de emisiuni cu tema „sănătatea”. Nu întâmplător, emisiunea Danielei Ştefănescu (la VTV) a fost nominalizată la o importantă gală de profil, de nivel naţional.

Aşa da…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *