În week-end, la „Anton Pann”, premiera mondială a spectacolului „Crăciunul preşedintelui”, după o piesă scrisă de francezul Pascal Bruckner

Şi, ziua cea mare se apropie cu paşi repezi.

Ca o recunoaştere a profesionalismului de la “Anton Pann”, pe scena teatrului vâlcean va avea loc, în acest week-end, o premieră mondială! Da, aţi auzit bine: e vorba de premiera mondială a spectacolulului „Crăciunul preşedintelui”, o adaptare după piesa „Crăciun la palat”, scrisă de francezul Pascal Bruckner şi care îl are în distribuţie, printre alţii, pe actorul Marian Râlea, piesă regizată de tânăra Chris Simion – Mercurian.

De precizat că din distribuţia spectacolului “Crăciunul preşedintelui” fac parte cinci dintre tinerii actori vâlceni, între care şi directorul instituţiei teatrale, Tavi Costin. În cadrul unei confierinţe de presă ce a avut loc recent la sediul instituţiei teatrale, regizoarea Chris Simion – Mercurian a precizat că la Râmnicu Vâlcea va veni şi autorul acestei piese, Pascal Bruckner, acesta urmând să aibă o întâlnire cu spectatorii şi iubitorii de teatru după reprezentaţia din data de 18 mai.

„Este o comedie politică, o temă actuală pentru orice spaţiu cultural, social, politic. La noi va pica de minune pentru că, întâmplător, este şi an electoral. Poate va trezi în sufletele noastre ceva mai mult decât un act cultural, un act de divertisment. Poate, sper eu să trezească conştiinţa noastră, pe care uneori o avem, dar ea doarme. O lăsăm noi să adoarmă… Este un text care te provoacă, atât regizoral, cât şi la nivel de distribuţie. Mă bucur maxim că se întâmplă aici, la Râmnicu Vâlcea, din mai multe puncte de vedere. Este o premieră mondială pentru că este un text unicat, montat pentru prima dată pe o scenă ca piesă de teatru”, a mai spus Chris Simion – Mercurian

Piesa „Crăciun la palat” a fost scrisă de Pascal Bruckner în anul 2016 şi a mai fost prezentată în România, sub forma unui spectacol-lectură, la ediţia din 2016 a Festivalului Undercloud din Bucureşti. Au dat atunci citire textului, atunci, actorii Marian Râlea, Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, George Ivaşcu şi Vlad Logigan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *