Timp de o săptămână, la Spitalul Judeţean are loc acţiunea „Terapia prin artă”

În aceasă perioadă, mai precis în săptămâna 6-11 mai, Create.Act.Enjoy, o asociație culturală din Cluj care organizează, cu ajutorul artiștilor profesioniști, programe de terapie prin artă în spital, în colaborare cu Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, organizează activități creative și relaxante cu acces liber, potrivite pentru orice vârstă.

Scopul acţiunii este ca artiștii și voluntarii acestui eveniment să interacționeze cu pacienții, personalul medical și vizitatorii Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Ce se doreşte de fapt prin acest proiect? „Terapia prin artă” însumează câteva activități care urmăresc redescoperirea frumosului și bunătatea din jur. Efectele benefice ale terapiei prin artă se pot observa imediat, iar în timp influențează sănătatea psihică, emoțională și fizică a persoanelor de orice vârstă.

Proiectul „Terapia prin artă”este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, sponsorizat de Timișoreana (campania „Cinstim Binele”), Servier Pharma, Fondul Jazz in the Park și Fundația TELUS International Romania.
Parteneri locali: Teatrul „Anton Pann” și Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR:

Luni, 6 mai
ora 11:00 – Momente artistice prin spital
ora 14:00 – Atelier de terapie prin artă
Marți, 7 mai
ora 14:00 – Atelier de terapie prin artă
Miercuri, 8 mai
ora 14:00 – Atelier de terapie prin artă
Joi, 9 mai
ora 11:00 – Momente artistice prin spital
ora 14:00 – Atelier de terapie prin artă
Vineri, 10 mai
ora 14:00 – Spectacol de teatru
Sâmbătă, 11 mai
ora 12:00 – Rudă pentru o zi, activitate cu voluntari

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *