CANDIDAT LA PREȘEDENȚIA AJF VÂLCEA – PROFESOR DAN CĂTĂLIN SĂRARU: PROGRAM STRATEGIC PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII FOTBALISTICE PENTRU URMĂTORII 4 ANI

 1. SISTEM COMPETIȚIONAL SENIORI

Având în vedere că județul nostru este unul mijlociu ca întindere și mic ca număr de locuitori consider că actuala organizare cu trei ligi este stufoasă și puțin eficientă. De aceea pentru campionatul 2020-2021 se va propune Adunării Generale a AJF din august 2019 următorul sistem compețitional :

 • Liga a IV a : 14/16 echipe
 • Liga a V a : 3 serii a minim 14 echipe repartizate pe criteriul geogerafic : nord, vest,sud.

Promovează în Liga a IV a primele clasate din cele 3 serii. Retrogradează în Liga a V a ultimele trei clasate din Liga a IV a.

Pentru stabilirea câștigătoarei Ligii a IV a și implicit a echipei ce va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga a III a se poate desfășura un play-off cu participarea primelor patru echipe cu jocuri în sistem eliminatoriu tur-retur: Locul 1 – Locul 4, respectiv Locul 2 – Locul 3.

Învingătoarele din cele două jocuri vor disputa finala campionatului în ultima sâmbătă din luna mai pe un stadion neutru pentru a da posibilitatea câștigătoarei să pregătească meciul pentru barajul de promovare.

 

 1. COMISII ALE AJF

 

Restructurarea și reorganizarea tuturor comisiilor din cadrul AJF Vâlcea, respectându-se ROAF FRF si ROAF AJF Vâlcea, actuala organizare a comisiilor fiind stufoasă și de multe ori nefuncțională.

Asigurarea unui climat de Fair-Play şi de convingere că  prin Comisiile de Specialitate , A.J.F. Vâlcea este echidistantă față de toate structurile sportive afiliate, că se aplică uniform Statutul A.J.F. Vâlcea şi Regulamentele F.R.F. şi A.J.F. Vâlcea pentru fiecare structură sportivă,  indiferent de competiția în care aceasta participă.

Respectarea întocmai a Statutului A.J.F Vâlcea , a Regulamentelor și a Hotărârilor  adoptate de Adunarea Generală a A.J.F. Vâlcea , precum şi a Regulamentelor F.R.F. .

Comisia Județeană de Arbitrii (CJA) va desfășura o amplă campanie de recrutare de tineri arbitrii dintre cei de la liceele județului ( identificarea arbitrilor talentati, pregatirea și promovarea acestora) și încercarea de  readucere în activitate a celor care dintr-un motiv sau altul au abandonat aceasta activitate (bineînțeles a celor cu reale aptitudini ).

Creșterea permanentă a calității arbitrajelor, iar arbitrii vor beneficia de: cursuri specializate, ore de practică în cadrul unor meciuri școală de copii și juniori, ședințe de evaluare video pe situații reale, arbitrii debutanți vor fi observați și la jocurile de copii și juniori, cursul de arbitraj va fi gratuit.

Comisia pentru delegări nu va delega la centru nici un arbitru pentru doua jocuri în aceeași zi.

Corpul de observatori al AJF Vâlcea va fi ales dupa o temeinică selecție, respectându-se regulamentele FRF și AJF Vâlcea și va fi format din foști conducători de cluburi, foști arbitrii, foști jucători.

Modernizarea actualului site al AJF Vâlcea de unde fiecare persoană care accesează   www.frf-ajf.ro să se poată documenta privind toate aspectele legate de activitatea A.J.F. Vâlcea și de competițiile organizate prin care se va realiza și ține evidența exactă a jucatorilor legitimați cu datele personale:                                                                                                                                                       –          fișa sportivului în format electronic; vize anuale; contracte jucători; transferuri jucători; eliminări; avertismente; hotărârile comisiilor de specialitate, evidența tuturor arbitrilor, observatorilor, antrenorilor și instructorilor sportivi; calendarul sportiv, programări jocuri, delegări arbitri și observatori.

Promovarea pe site-ul www.frf-ajf.ro  a tuturor structurilor sportive, implicit a celor de copii şi juniori.

Realizarea unei corespondente prin e-mail cu toate structurile sportive care au astfel de posibilități.

 

 • BUGETUL AJF VÂLCEA

 

Bugetul asociației va fi constituit din următoarele surse:

 1. Alocări de la bugetul județean prin hotărâri ale C.J. Vâlcea.
 2. Alocări de la FRF dupa un lobby important făcut la această instituție
 3. Sponsorizări atrase către AJF Vâlcea de la firmele mari și mijlocii ce-și au sediul pe teritoriul județului Vâlcea.
 4. Taxe și cotizații ale echipelor participante în competitiile organizate de AJF Vâlcea.

În funcție de ponderea (procentul) celor patru mari piloni ai bugetului vor fi regândite baremurile de arbitraj si observare ; dacă alocările de la bugetul județean, prin hotărâri ale CJ Vâlcea vor fi consistente există și posibilitatea ca acestea să acopere cuantumul baremurilor de arbitraj și observare (atât pentru cluburile de seniori cât și pentru cele de juniori), facându-se o economie semnificativă în bugetele tuturor echipelor. Banii economisiti astfel de către echipe vor putea fi folosiți de către acestea pentru dezvoltarea și semiprofesionalizarea fotbalului vâlcean :

 • Investiții în bazele sportive
 • Achizițonarea de materiale și echipamente
 • Indemnizații pentru jucători
 1. COPII ȘI JUNIORI

 

Competițiile vor fi organizate pe cele patru paliere de vârstă: A1 (juniori de 18 ani și mai mici), Under 15, Under 13, Under 11 pe teren cu gazon natural sau sintetic, iar pentru cei mici li se va facilita participarea la cele doua mari competiții : Trofeul Gheorghe Ola și Trofeul Gheorghe Ene, desfășurate în sală.

Banii primiți de la CJ Vâlcea vor fi împarțiți în mod egal la toate echipele, inclusiv cele de copii și juniori.

Meciurile campionatului de juniori A1 se vor desfășura în deschiderea meciurilor de Liga a IV a în lunile august, septembrie, octombrie, aprilie, mai, iar în lunile cu precipitații mai multe (noiembrie, decembrie, martie) se vor desfășura după meciurile de seniori.

Pentru toate cluburile de copii și juniori care din motive financiare nu pot înscrie echipe de juniori republicani A și B în competițiile organizate de FRF li se va facilita prezența în campionatul de juniori A1 fie independent, fie jucând ca echipe de juniori pentru echipe de Liga a IV a (transferurile în acest caz fiind gratuite).

 

 1. BAZE SPORTIVE

 

Având în vedere experiența în modernizarea și construcția de baze sportive ( am contribuit esențial la construcția „Stadion Comunal Șirineasa”, a stadionului „ Minerul” Cernișoara, a bazei sportive „Școală” Șirineasa în județul Vâlcea, dar și a stadionului „Oltul” Făgăraș în județul Brașov) doresc în următorii patru ani următoarele :

 • Atragerea de fonduri europene și guvernamentale în fiecare dintre cele 89 de localități ale județului Vâlcea pentru construcția de baze sportive noi sau modernizarea celor existente cu ajutorul unor proiecte ale Unităților Administrativ Teritoriale (UAT), printr-o colaborare foarte strânsă cu primarii localităților.
 • Modernizarea și construcția de terenuri de minifotbal cu gazon natural sau artificial la școlile ce au personalitate juridică din județul nostru în colaborare cu ISJ, MEN, DTS, MTS, cu directorii și profesorii de sport ce activează în învățământul vâlcean.
 1. SEDIUL AJF

O mai veche doleanță a mea și a majorității oamenilor de fotbal din județul Vâlcea este ca AJF Vâlcea să aibă un sediu nou (actualul fiind de prin anii ”70 ). De aceea, în funcție de bugetul pe care ni-l vom construi vom încerca să inchiriem alt spațiu pentru sediul instituției noastre, acolo unde executivul AJF Vâlcea sa-și desfășoare decent activitatea

C.V. FOTBALISTIC

 

Nume complet : Dan Cătălin Săraru

Data nașterii : 06 martie 1961

Locul nașterii : Râmnicu Vâlcea

Soție : Elena Calonfira Săraru

Copii : Ioan Cătălin Săraru, Leonard Constantin Săraru

Studii : Universitatea Timișoara – Facultatea de Matematică 1980-1984

 

Cluburi de juniori și școlari

 

1975-1977     LNB Rm Vâlcea

1977-1978     Chimia Rm Vâlcea

 

Cluburi de seniori

 

1978-1980                            Luncavățul Șirineasa                             Vâlcea

1980-1984                            Recolta Recaș                                        Timiș

1984-1987; 1988-1991        Oltul Făgăraș                                          Brașov

1987-1988                            Utilajul Făgăraș                                      Brașov

1989-2000                            AS Șirineasa                                           Vâlcea

 

Conducător de club

 

1997-1999                                Minerul Cernișoara                          Președinte

1999- Dec 2010                        AS Șirineasa                                     Președinte

Febr 2015 – Sept 2015              CS Șirineasa                             Manager General

Sept 2015 – Dec 2016              CSM Rm Vâlcea                      Manager sportiv

 

 

Structuri de conducere județene

 

1999-2000                              Reprezentant al echipelor de Liga a V a in Biroul Executiv al                                                                              AJF Vâlcea

2001-2006; 2007- Dec 2010   Reprezentant al echipelor de Liga a IV a in Biroul executiv al AJF Vâlcea

Dec 2010 – Febr 2015             Vicepreședinte AJF Vâlcea

 

Investiții în fotbal

 

1990-1991           Construit stadionul „Oltul” Făgăraș, județul Brașov

1997-1998           Construit stadionul „Minerul” Cernișoara, județul Vâlcea

1998,2000,2001   Reconstruit si modernizat baza sportiva AS Șirineasa, județul Vâlcea

2010-2013           Construit stadionul „Comunal” Șirineasa cu o capacitate de 1000 de locuri (300 pe scaune), stadion omologat pentru Liga a III a

 

Performanțe în fotbal ca și conducător

 

1999-2000            Promovează cu AS Șirineasa în Liga a IV a

2000-2013          Mentine 13 ani consecutiv aceeași echipă (AS Șirineasa) in eșalonul de elită al fotbalului județean

2007                     Finalist al Cupei Romaniei – Faza județeană cu AS Șirineasa

2015                     Finalist al Cupei Romaniei – Faza județeană cu CS Șirineasa

Finalist al Superligii vâlcene cu CS Șirineasa

Un jucător al echipei CS Șirineasa – Leonard Săraru- câștigă titlul de golgeter al Superligii valcene

Cîștigător al Supercupei vâlcene cu CS Șirineasa

2016                   Campion al Superligii vâlcene cu CS Șirineasa

Promovează în Liga a III a cu CS Șirineasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *