Editorial Ionel Gerea: „FCSB a pierdut campionatul cu echipele mici, gen Chiajna sau Voluntari”

FCSB a pierdut titlul pentru a patra oară consecutiv.

Titlul nu s-a pierdut în play-off. Sigur că s-a pierdut când nu ai putut să câştigi cu echipe care acum „tremură” pentru retrogradare: Chiajna sau Voluntari.

Campionatele se câştigă cu echipele mici – se spune, şi iată că acest lucru se adevereşte.

Şi apoi, cred că FCSB-ul lui Teja a jucat mult mai prost ca pe vremea lui Dică. Chiar dacă Teja a folosit câteodată şi doi atacanţi în teren.

Sportul, fotbalul e o competiţie. nu e motiv de ură, poate doar, în cazul lui Gigi Becali, de frustare. Şi cred că în cazul lui, chiar e! Să pompezi bani în echipă timp de patru ani şi să ratezi de fiecare dată titlul, e un motiv clar de frustrare.

Însă, Dan Petrescu şi-a văzut interesul. Echipa lui a jucat „închis”, la rezulat, le-a dat astralilor cinci, ca să-i trezească, dar în principiu,  Clujul a ţinut distanţă faţă de FCSB, cu un pragmatism de invidiat, cu o constanţă în evoluţii, dar şi cu un Ţucudean uneori senzaţional, alteori norocos până la Dumnezeu (cazul Iaşi, când a intrat în minutul 93 şi a marcat în minutul 94, la prima, şi singura, atingere de balon).

Din toamnă o luăm de la început. Ne „ameninţă” de pe acum şi Rednic, Dinamo va fi acolo, în play-off. Ei, de fapt, se tot pregătesc de Liga Campionilor, dar de vreo două sezoane nu prind nici play-offul…

Vine Şumudică?! Vine X, vine Y, antrenor?! CVontează? Jucătorul e acolo, în teren…

Văd că vor pleca 7 jucători. Printre ei şi vâlceanul nostru, Raul Rusescu. Şi Stoian, şi Nedelcu, şi Matei, dar şi Stan (ultimii doi aduşi cu mare tam-tam de la Astra), cum că vor face…

Şi aşa cum e corect, la finalul unei competiţii, cei mai buni (chiar dacă uneori n-au jucat nici ei coreczt – arbitrajul a fost cu ei, clar), să-i felicităm şi să le urăm succes. Clujul, din iulie, reprezintă, în fond, România în cupele europene. Şi poate nu mai face „minunea” ca cea cu Dudelangge….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *