Radu Daniel: „Previn sau tratez?!”

După o scurtă pauză, prietenul nostru, studentul la „Medicină”, în Sibiu, Radu Daniel, revine cu un alt comentariu (un eseu de excepţie), pe blogul personal (mevuu.ro), în care încearcă să găsească răspuns la o dilemă: previn sau tratez?!

 

O temă nu foarte dezbătută în ţara noastră, aceea find prevenţia. Prevenţia de orice tip, fie ea de sănătate, rutieră, sexuală, indiferent. Din păcate încă nu avem această cultură, să fim preventivi.

Ne costă de aproximativ 10 ori mai mult să tratăm (orice) decât să prevenim. Observ din ce în ce mai multe iniţiative de a promova prevenţia încă din şcoală, ceea ce este un lucru de lăudat. Acum ceva timp, dl. dr. Raed Arafat spunea că doreşte să întroducă lecţii de prim ajutor în şcoli, este un lucru de aplaudat pentru că în acest mod, vom avea salvatori mereu printr-o noi, copii vor fii educaţi într-o aşa manieră încât să prevină diferite accidente şi să intervină cu simţ civic când este nevoie.

Să votez? Pentru ce să mai votez, oricum se ştie cine va câştiga …

Da, se ştie cine va câştiga dacă tu nu mergi la vot, nu lăsa pe alţii să decidă pentru tine! Mergi la vot !!! Faptul că îţi exerciţi dreptul de a vota înseamnă că vrei să previi o catastrofă şi mai mare care, din păcate, este în continuă desfăşurare.

Dacă ţi s-a luat să stai la cozi imense când mergi în spitale, de condiţiile mizere în care învăţa copiii tăi, dacă nu mai vrei să-ţi vezi copiii doar de Paşte şi de Crăciun şi vrei să fii alături de ei, MERGI LA VOT !!!

Restul materialului îl puteţi citi pe pagina :

https://mevuu.ro/previn-sau-tratez/?fbclid=IwAR1Ftn_uU7QoKxXnR0VHsZ0eB0APICVW61WdpgE0jRnCz7QGgpP8LSeSAUg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *