Lazăr Constantin: „M-aș bucura foarte mult ca președinții de cluburi să aleagă și să voteze un plan coerent de relansare a fotbalului vâlcean, fără a ține cont de pielea ursului din pădure”

Cel care, în primă fază şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia AJF Vâlcea (chiar a întocmit un program în acest sens), dar ulterior s-a retras din cursă, actualul preşedinte al Comisiei de Disciplină a AJF Vâlcea, Lazăr Constantin şi-a exprimat punctul de vedre vizavi de alegerea, în cursul acestei după-amiezi, a noului şef al fotbalului vâlcean:

„Așa cum stă bine oricărei organizații (politice, organizație neguvernamentală, asociație etc.) periodic trebuie înoite cadrele de conducere ale acesteia. Din acest sistem face parte și Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Vâlcea. Din patru în patru ani membri asociației își aleg președintele, vicepreședinții și membri din biroul executiv. Dacă pânâ acum, aceste alegeri se desfășurau sub anonimatul membrilor AJF, anul acesta alegerea președintelui AJF a devenit o luptă politică la vedere. Astfel a apărut mizeria politică și în acest domeniu, care nu are nimic comun cu activitatea politică.

Politicul, prin aleșii săi nu trebuie decât să creeze cadrul legal și echitabil de a se desfășura cu beneficii această activitate. De altfel sportul și mai ales fotbalul are cei mai mulți practicanți la nivelul tinerilor din țara și județul Vâlcea. În lupta pentru șefia AJF Vâlcea s-au înscris patru cetățeni care au activat mai mult sau mai puțin în activitatea fotbalistică a județului Vâlcea, Daniel DEMETRESCU – secretar general al AJF în funcție, Adrian COMĂNESCU – arbitru divizionar ”A”, Dan SĂRARU – fost primar la Șirineasa cu multe realizări în fotbalul din comună și Lazăr CONSTANTIN – președinte al Comisiei de Disciplină a AJF Vâlcea, în funcție. Toți mai pricepuți sau mai puțin pricepuți în mamangementul fotbalului județean. Până aici totul este bine și chiar se putea alege persoana cea mai potrivită pentru ocuparea postului de președinte AJF.

La alegerile de acum patru ani, dl. Comănescu candidează dar pierde lamentabil în fața actualului președinte al AJF Vâlcea, dl. PINTILIE Constantin. Probabil că această pierdere a produs în mintea candidatului necesitatea de a apela la toate mijloacele de a nu mai pierde și a doua oară. Astfel s-a apelat la sfera politică și începând de aici apare toată mascarada acestor alegeri. Dl. Comănescu sprijinit pe față de primarul PER al Rm. Vâlcea, Mircia GUTĂU face lansări de cadidatură la stabilimentul de pe str. Morilor (proprietatea lui Gutău) cu masă îmbelșugată după eveniment. Împreună cu președintele CJ Vâlcea, Costi RĂDULESCU pune la cale sprijinul pe față a fotbalului vâlcean de către CJ Vâlcea prin plata baremurilor de arbitraj și observare pentru toate jocurile organizate de AJF-ul lui Comănescu, cu declararea publică a acestei acțiuni. Promisiune ce ar trebui să fie valabilă fără a se ține cont de candidat sau culoarea politică a acestuia. De altfel, tot prin lipsa de implicare a autorităților, județul Vâlcea nu mai are echipă de Liga a II-a. Acum, așa dintr-o dată se gândesc la fotbalul județean.

Poate ne explică d-nii Gutău și Rădulescu ce s-a întâmplat cu echipa de Liga a II- a care activa în municipiul Rm. Vâlcea? Ar fi interesantă aceasta informație și dezbatere. Acum se pare că vor demola stadionul din Zăvoi pentru a se face altul mai mare și mai frumos, insă fără echipă divizionară. De ce se implică atât de adânc politicul în fotbalul vâlcean? La nivelul județului sunt vreo 77 de cluburi membre AJF. Peste 50 de Localități au echipe de fotbal, iar în domeniu sunt foarte multe persoane implicate, conducători, jucători, spectatori care pot oricând deveni votanți ai anumitor partide politice. Se pare că PSD a înțeles repede această oportunitate, ceea ce nici PNL și nici alt partid nu au sesizat că în fenomen sunt mulți votanți angrenați. Promisiunile făcute, deocamdată sunt la nivel de promisiuni și nu se știe dacă vor fi sau nu onorate. La anul poate se schimbă structura conducerii județene și atunci ce se va intâmpla? Vom vedea.

Sigur că oricine poate să vină cu cel mai bun plan managerial de relansare a fotbalului vâlcean, însă, evident că va fi eclipsat de aceste manevre pecuniare făcute cu iz politic. M-aș bucura foarte mult ca președinții de cluburi să aleagă și să voteze un plan coerent de relansare a fotbalului vâlcean fără a ține cont de pielea ursului din pădure. Deasemenea, având în vedere că eu m-am retras din această mizerie de campanie și alegere a șefului AJF, invit pe cel care va câștiga șefia AJF-ului să preia din programul meu orice idee care i se va părea bună pentru relansarea fotbalului vâlcean, cu indicarea sursei acesteia.

Rm. Vâlcea 24.05.2019″

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *