Editorial Ionel Gerea : La mulţi ani!…”Pantera”, Robert Tufişi…

Dacă vrei să-i citeşti CV-ul rămâi surprins. Şi totodată, instant, îi apreciezi activitatea.

Dincolo de toate, însă, rămâne un OM, de o nobleţe sufletescă debordantă.

Pe băiatul acesta n-ai cum să te superi. are un „ceva” care te fascinează. Are o putere de interacţiune interumană incredibil de maleabilă.

Am crescut alături de el, în presa sportivă, când „strălucea” în poarta cluburilor de tradiţie din fotbalul românesc (FC Argeş, CSM Reşiţa sau Farul Constanţa – sunt doar câteva care-mi vin în minte acum).

A fost „Pantera” din fotbalul nostru, cândva temut şi respectat în Europa.

A rămas „copilul” cu suflet mare, un băiat care dacă ar avea un măr, ţi l-ar da ţie fără ezitare, doar să te facă o clipă fericit.

Nu a vrut laude, onoruri, deşi le-a meritat pe deplin. A rămas modest, dar a fost, pe vremea cât a fost jucător activ, un „munte” de sinceritate , de demnitate (nu s-a „îndoit” precum bătea vântul, deşi i-ar fi fost mult mai bine aşa).

A rămas la fel şi acum.

Uitasem: a descoperit o pleiadă de copii, i-a pregătit pentru viaţa de portar, una extrem de „crâncenă” (se spune că, în fotbal, dacă un fundaş greşeşte, nu-i bai, dar dacă portarul greşeşte, e dezastru…normal, „varza” intră în „aţe”…)

E o plăcere, discuţia cu el, fie şi de câteva minute. Face lucruri frumoase şi acum, pe unde trece îşi lasă „amprenta” sa inegalabilă.

Azi e despre el, despre cel care am scris şi scriu, totdeauna, la superlativ, despre cel care îţi vorbeşte şi azi cu o căldură sufletească incredibil de sinceră şi unică, în felul ei.
Nu vrea să fie „periat”, dar prestanţa sa de zi cu zi impune respect.

Azi e despre OMUL Robert Tufişi, despre cel care a însemnat şi înseamnă ceva în fotbalul românesc. e un reper important.

E ziua lui azi şi ce poţi să-i urezi? Tot binele din lume, multă, multă fericire (apropos, are şi o familie minunată), să rămână (deşi nu mă îndoiesc de asta) OMUL care pune binele celor din jur şi prim plan, să aibă parte de căldură sufletească, aşa cum el ştie să emane), şi…La mulţi ani!…

La mulţi ani!…”Pantera”…Robert Tufişi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *