Constantin Rotaru (PSR) : „Alegeri europarlamentare total nedemocratice, discriminatorii şi neconstituţionale”

Membrii şi simpatizanţii Partidului Socialist Român urmăresc cu îngrijorare rezultatele şi comentariile de după alegerile europarlamentare, dar şi îngrijorările exprimate,  pe care le consideră fireşti, dacă avem în vedere modul de organizare al acestora.

Partidul Socialist Român condamnă toate partidele parlamentare care au participat direct la adoptarea legislaţiei electorale, o legislaţie electorală discriminatorie, nedemocratică şi cu foarte multe prevederi neconstituţionale.

Nu am văzut niciun partid parlamentar, de la putere, sau din opoziţie, care să ia atitudine împotriva acestor prevederi.

Partidul Socialist Român nu poate admite împărţirea candidaţilor, conform legii, în două grupe: una a privilegiaţilor (partidele parlamentare) şi alta a discriminaţilor (partidele neparlamentare).

Primii au avut de drapt membrii în toate birourile electorale, au avut timp de antenă de zeci de ori mai mare şi au fost şi finanţate de la bugetul statului. Ca să nu mai luăm în considerare şi faptul că până şi ordinea pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragerea la sorţi, din două căciuli (prima, a privilegiaţilor, cea de-a doua, la coada bulertinului de vot, a discriminaţilor).

Discriminaţii, cu timp de antenă ca şi inexistent, fără bani de la bugetul statului şi la coada buletinelor de vot.

Ce democraţie este această  practică legislativă şi electorală?

Partidul Socialist Român condamnă toate partidele parlamentare pentru adoptarea acestor legi antidemotratice, discriminatorii şi cu prevederi neconstituţionale.

Partidul Socialist Român condamnă justiţia din România, care a dat dovadă de autism total atunci când a fost sesizată pentru îndreptarea prevederilor neconstituiţionale.

Partidul Socialist Român condamnă toată mass – media, în special mass media centrală, pentru tratare cu totală ignoranţă a acestor aspecte aspecte antidemocratice şi neconstituţionale.

Şi atunci, membri şi simpatizanţii  Partidul Socialist Român se întreabă şi întreabă, mai ales atunci când asistă la comentariole, de multe ori sterile, de pe posturile centrale de televiziune:

  • voi, mass media, sunteţi a patra putere în stat?
  • voi sunteţi câinele de pază al democraţiei?

Din păcate, de fiecare dată când vrem să aflăm răspunsul la această întrebare, suntem puţi în situaţia să constatăm că acest „câine”, mai ales când trebuie să apere interesele şi drepturile poporului român, ori este dresat să-i atace pe români.

 

Constantin Rotaru – preşedinte  Partidul Socialist Român

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *